У Дніпрі для переселенців відкрили соціальний хаб, де можна безкоштовно проводити дозвілля з користю

У Дніпрі для переселенців відкрили соціальний хаб, де можна безкоштовно та з користю проводити дозвілля

У Дніпрі для переселенців відкрили соціальний хаб, де можна безкоштовно та з користю проводити дозвілля - фото: youtube.com/ВІДКРИТТІВ

Події
15 квiтня 2022 18:44

У Дніпрі організували соціальний хаб для переселенців. Це місце, де дорослі та діти, які приїхали з "гарячих точок" України, можуть безкоштовно з користю проводити своє дозвілля.

Як повідомив керівник громадської організації "Культура медіальна" Андрій Палаш, у Дніпрі на базі центру сучасної культури (розташованого за адресою Крутогірний узвіз, 21) відкрили тимчасовий соціальний хаб, який працює щодня (окрім понеділка) з 11:00 до 17:00. Переселенці можуть приходити туди, щоб безкоштовно та з користю проводити своє дозвілля, передають у міськраді Дніпра.

Для дорослих у даному хабі є робочі зони та кілька комп'ютерів, а також невелика бібліотека з книгами українською та англійською мовами. А для дітей-переселенців віком від 6 до 13 років там проводять заняття з графіки, живопису, танців, театрального мистецтва. До Великодня у соцхабі Дніпра проведуть тематичні майстер-класи (попередньо відомо, що вони будуть присвячені писанкарству, тобто навчанню старовинної техніки розпису яєць за допомогою воску). Записатися на них можна, зателефонувавши за номером 0 99 275 61 24. По цьому ж телефону можна отримати відповіді на всі питання про роботу соцхабу.

Також зазначимо, що у нашому регіоні наразі продовжують працювати 130 закладів позашкільної освіти, передають у Дніпропетровській ОДА.

Після запровадження військового стану в Україні в Дніпрі такі установи вимушено "перетворилися" на спеціальні хаби, де збирають, а потім розподіляють допомогу для захисників країни та тих, хто нещодавно переїхав жити у Дніпро через війну. Наразі для дітей-переселенців там теж безкоштовно проводять безкоштовні заняття.

– Діти виробляють обереги для наших захисників. Вже передали військовим понад 2 тисячі браслетів, ляльок-мотанок, брелоків, – розповіла директор департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради Дар'я Біла та додала, що такі уроки допомагають прищепити юним громадянам України любов до української культури.

Відвідують ці заняття не лише діти-переселенці. Маленькі жителі Дніпра займаються такою творчістю разом із ними.

Які гуртки для дітей працюють на території Дніпра і як туди записатися – читайте тут. Раніше ми писали, де у Дніпрі безкоштовно годують біженців з "гарячих точок" України, куди в нашому місті біженці можуть звернутися за допомогою, як їм отримати матеріальну допомогу в нашому місті, як знайти роботу та як безкоштовно сходити до музею чи відвідати планетарій. Також у Дніпрі жінок-переселенок вирішили безкоштовно вчити водити та видавати їм водійські права.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах