Адреси та телефони: куди звертатися біженцям у Дніпрі

Куди звертатися біженцям у Дніпрі - фото:americamagazine.org

Куди звертатися біженцям у Дніпрі - фото:americamagazine.org

Події
04 березня 2022 20:48

На даний момент Дніпропетровська область вважається однією з найбезпечніших в Україні. Саме тому люди із охоплених вогнем регіонів на поїздах та машинах приїжджають до нас "погостювати". Vgorode зібрав адреси та телефони волонтерів у Дніпрі, куди біженцям можна звертатися за допомогою.

Координаційний штаб волонтерів Дніпра

Як повідомляють волонтери з Координаційного штабу волонтерів Дніпра (раніше перебував у "Медіапросторі" біля парку ракет на проспекті Поля, а зараз знаходиться на Січеславській Набережній, 29А в районі будівлі "Дніпрогромадянпроекту"), вони працюють з 09:00 до 20:00 :

  • проводять евакуацію людей з Харкова до Дніпра (допомогу можна просити, зателефонувавши за номером 095 716 80 38 Катерині Лободі);
  • допомагають переселенцям (допомогу можна просити, зателефонувавши за номерами 099 500 71 17, 097 500 71 17).

Адреса и телефоны: куда обращаться беженцам в Днепре - фотоАдреса и телефоны: куда обращаться беженцам в Днепре - фото

Адреса и телефоны: куда обращаться беженцам в Днепре - фотоАдреса и телефоны: куда обращаться беженцам в Днепре - фото

Як наголосила під час брифінгу у Дніпропетровській облдержадміністрації координатор штабу волонтерів Юлія Дмитрова, якщо вам потрібно щось отримати (їжу, гігієнічні засоби, пластиковий посуд, медикаменти тощо), то з метою відсутності стовпотворення людей у ​​штабу на отримання потрібно робити заявку. Зробити її можна такими способами:

  • написати через фейсбук-сторінку волонтерам;
  • зателефонувати волонтерам за номерами 067 563 42 00, 098 378 13 65, 067 428 31 83, 098 071 49 37.

Волонтери KIDDISVIT

Як повідомляють представники компанії KIDDISVIT, вони зараз допомагають біженцям переночувати у Дніпрі. Для цього вони мають тепле приміщення з 70 місцями – матрацами з подушками на підлозі. Там є кухня, туалети, мікрохвильові печі, посуд та інші предмети першої необхідності. Біженців годують. Проте зважте, що волонтери не надають душ.

Допомога переселенцям у Дніпрі Допомога переселенцям у Дніпрі

Знаходиться це приміщення для біженців на лівому березі Дніпра – у районі кінотеатру "Правда", пише НМ. Попросити там притулок на час воєнного стану можна у волонтерів за телефонами:

  • 067 440 44 32 (Аліна);
  • 067 560 86 95 (Наталія);
  • 067 565 88 37 (Анастасія).

Штаб допомоги переселенцям КУЩ

Як повідомили у гумдепартаменті Дніпровської міськради, у рамках міської програми "Культурна столиця" (КУСТ) у Дніпрі відкрився штаб допомоги переселенцям з інших міст. Там надають безпечні місця для сну, їжу, а також юридичну, медичну та психологічну допомогу. У КУСТ зазначили, що можуть прийняти 16 дітей (або підлітків) на дивани, а ще 34 дорослих можуть розмістити на карематах та матах. У приміщенні є один душ, три туалети, електрика, тепло, інтернет та адміністратор, який завжди зможе допомогти.

Штаб допомоги переселенцям КУЩ.Штаб допомоги переселенцям КУЩ. Фото: instagram.com/kustdnepr
Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від КУСТ (@kustdnepr)

Знаходиться штаб на вулиці Вернадського, ⅓ (концерт-хол Bubamara). Звертатися туди за допомогою можна, зателефонувавши волонтерам за телефоном 050 322 34 00 або написавши їм через фейсбук-старницю, інстаграм-сторінку. Заселення біженців відбувається, найімовірніше, з 12:00. Годувати їх мають із 14:00. ВАЖЛИВО: для ночівлі обов'язково потрібно мати при собі паспорт.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах