Отримай відповідь: у яких закладах Дніпра безкоштовно годують біженців

У яких кафе Дніпра безкоштовно годують біженців

У яких кафе Дніпра безкоштовно годують біженців - фото: suspilne.media

Події
09 квiтня 2022 12:58

У Дніпрі біженці з "гарячих точок" України можуть отримати найрізноманітнішу допомогу. Відомо, в яких місцевих закладах харчування вони можуть безкоштовно перекусити.

Невідомий Петровський

Як повідомили представники арт-кафе "Невідомий Петровський", з перших днів війни в Україні їхні співробітники безкоштовно готували здебільшого для бійців ЗСУ та терборони. Робили вони це за допомогою волонтерів та інших людей, які надавали їм продукти. Проте зараз все необхідне для приготування їжі додатково допомагають купувати люди з міжнародного фонду World Central Kitchen (який з 2010 року забезпечує продовольством постраждалих під час стихійного лиха та з яким тепер співпрацює багато українських ресторанів).

Завдяки підтримці цієї організації в "Невідомому Петровському" відкрився ще й пункт харчування, де люди, які змушені переселитися в Дніпро, можуть безкоштовно поїсти. Працює він за адресою Січеславська Набережна, 15А з 12:00 до 16:00 (будь-якого дня тижня). ВАЖЛИВО: вирушаючи поїсти, біженцям обов'язково потрібно брати із собою паспорт чи довідку внутрішньо переміщеної особи.

Як підкреслив координатор міжнародного фонду World Central Kitchen Дмитро Хозін, у "Невідомому Петровському" вони вперше відкрили харчування саме у середині закладу. Проте ресторани-співробітники One Gogi, Pub Time, B&B, "Поплавок", а також доставка суші, ролів та піци Rock & Roll при цьому доставляють біженцям їжу до дитсадків, шкіл та інших місць їх проживання, передає Суспільне. Олена, що управляє арт-кафе "Невідомий Петровський", сказала, що днями вони очікують збільшення потоку переселенців з окупованих міст (нових відвідувачів), тому їм може знадобитися допомога. Небайдужих дніпрян просять приносити:

  • крупи;
  • овочі;
  • макарони;
  • м'ясо;
  • будь-які солодощі;
  • чай;
  • миючі засоби;
  • ганчір'я;
  • туалетний папір;
  • серветки.

З будь-яких питань та для організації групового харчування можна зателефонувати співробітникам арт-кафе "Невідомий Петровський" за номером 0962680717.

FIRST WAVE

Як повідомили представники піцерії FIRST WAVE, на даний момент вони працюють як волонтерський штаб – безкоштовно готують для наших захисників (бійців ЗСУ та тероборони, поліцейських, рятувальників) та для всіх, хто потребує їжі, у тому числі і для евакуйованих у Дніпро людей.
Приходити туди поїсти потрібно на адресу вулиця Короленка, 3А з 09:00 до 17:00.

Жителів Дніпра, які мають можливість допомогти з продуктами, просять приносити крупи, яйця, консерви та будь-яке м'ясо для приготування їжі. Також у закладі будуть раді всім, хто хоче попрацювати на кухні. З будь-яких питань дзвоніть у FIRST WAVE за номером 063 373 73 07.

Нагадаємо, що у FIRST WAVE під час війни також проводять безкоштовні тренінги з правильного надання домомедичної допомоги, де можна дізнатися багато чого цікавого та корисного у нинішніх реаліях життя. Раніше ми також писали, куди в Дніпрі біженці можуть звернутися за допомогою, як їм отримати матеріальну допомогу у нашому місті, як знайти роботу та як безкоштовно сходити до музею чи відвідати планетарій.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах