Як біженцям із "гарячих точок" України знайти роботу у Дніпрі

Як біженцям із "гарячих точок" України знайти роботу у Дніпрі

Як біженцям із "гарячих точок" України знайти роботу у Дніпрі - фото: aussiedlerbote.de

Події
14 березня 2022 13:47

У наше місто, яке на сьогоднішній день є одним із найбезпечніших населених пунктів України, приїжджає дедалі більше людей із "гарячих точок". Найближчим часом вони не мають наміру повертатися додому, де все зруйновано, а сума матеріальної допомоги від влади надто мала для життя лише за рахунок неї. Стало відомо, як біженцям можна знайти роботу у Дніпрі.

Як повідомила начальниця інспекції з праці Дніпровської міської ради та координатор центру розміщення біженців Тетяна Янушкевич, вона зі своїми колегами збиратиме анкети людей, які втекли з зон активних бойових дій (шляхом опитування дізнаватися, які навички, вміння та прагнення у них є) . ОДА. На основі отриманих анкет біженцям допоможуть шукати роботу, яка їм потрібна:

  • разову;
  • тимчасову;
  • постійну роботу (для тих, хто вирішив залишитися жити у Дніпрі, тобто не повертатиметься додому після закінчення війни).

- Координуватимемо роботодавців міста та охочих працювати. Ми закликаємо роботодавців міста, які мають відкриті вакансії різних спеціальностей та професій, не нехтувати біженцями та працевлаштовувати їх, – пояснила начальниця дніпровської інспекції з праці.

Як зв'язатись із працівниками інспекції з питань праці у Дніпрі?

Зв'язатися зі співробітниками інспекції з питань праці у Дніпрі, щоб заповнити анкету, можна двома способами:

  • написавши лист електронною поштою work@dniprorada.gov.ua ;
  • написавши листа через офіційну фейсбук-сторінку установи.

Раніше ми писали, куди біженцям можна звертатися по допомогу у Дніпрі. Vgorode зібрав адреси та телефони волонтерів, які надають місце для ночівлі, їжу, теплі речі та інші вигоди для виживання. Також нагадаємо, як деякі українці можуть отримати 6 500 гривень на картку єПідтримки, якщо вони залишилися без частини заробітної плати (доходу), тому що роботу (економічну діяльність) тимчасово зупинено через війну в Україні.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах