У Дніпрі проводять безкоштовні заняття з надання першої допомоги - фото: facebook.com/medcorpdnipro
У Дніпрі проводять безкоштовні заняття з надання першої допомоги: як потрапити
Події
01 квiтня 2022 18:23
У Дніпрі проводять безкоштовні заняття з надання першої допомоги - фото: facebook.com/medcorpdnipro

Кожному українцю під час війни слід знати, як діяти, якщо йому чи іншій людині з якоїсь причини погано стало. Адже не виключені форс-мажори, через які чекати на приїзд медиків доведеться дуже довго, а хтось у цей час може перебувати на волосині від смерті. Для всіх бажаючих підготуватися до будь-яких поворотів подій Vgorode вирішив розповісти, де зараз у Дніпрі можна пройти курси з надання домомедичної допомоги та які саме знання там дають.

UniSafe

Курси першої допомоги у Дніпрі від
Курси першої допомоги у Дніпрі від

На курсах першої допомоги UniSafe громадянські дніпряни на даний момент можуть дізнатися загальні правила надання допомоги під час війни, а також про те, як зупиняти кровотечі різного місця розташування на тілі, про протишокові дії, про короткочасну і довготривалу втрату свідомості, опіки, судоми. Всі ці знання можна отримати за одне заняття, яке триває 6 годин. Зазначимо, що вони БЕЗКОШТОВНІ, поки що в Україні триває повномасштабна війна.

Як потрапити на заняття: записатися за телефоном 0960561066.

MedCorp

Курси першої допомоги у Дніпрі від
Курси першої допомоги у Дніпрі від

Дніпровські медики-волонтери із громадської організації "МедКорп" також продовжують навчати людей правильному наданню домедичної допомоги. Тренінги поки що проводяться в ресторані Ресторан First Wave (на вулиці Короленка, 3А), де є укриття на випадок сирен та де рятувальники, копи, військові можуть безкоштовно поїсти. На заняттях можна дізнатися таке:

  • як зупинити кровотечу у потерпілого;
  • як проводити серцево-легеневу реанімацію за принципом 30 натискань;
  • як проводити серцево-легеневу реанімацію дітям;
  • як переводити в бічне стабільне становище людини (у разі епілептичного нападу);
  • як працювати з дефібриляторами;
  • як подбати про власну безпеку;
  • як діяти у разі втрати свідомості, інфаркту, інсульту, укусів тварин (а також комах, змій), переломів, вивихів, опіків, загострення або появи алергії, потрапляння їжі чи рідини в дихальні шляхи замість стравоходу та інших складних ситуаціях;
  • нюанси про виклик медиків "швидкої" у разі НП.

Тренінги корисно пройти як бійцям ТРО/ЗСУ, так і громадянському населенню нашого міста.

Як потрапити на заняття: записатися за телефоном 0930931312.

Госпітальєри Дніпра

Курси першої допомоги у Дніпрі від
Курси першої допомоги у Дніпрі від

Співробітники комунального підприємства "Госпітальєри Дніпра" зараз працюють у повному складі. Вони проводять тренінги з тактичної медицини (необхідної безпосередньо на полі бою) для 2-3 груп слухачів на день, щоб якомога більше людей вміло рятувати життя. На заняттях можна дізнатися, як поводитись у разі нападу ворога, де знайти безпечне місце, що робити у разі масових кровотеч та як забезпечити прохідність дихальних шляхів людини. Варто врахувати, що насамперед на тренінги записують бійців ЗСУ, ТРВ та тих, хто входить до складу іншої силової структури, а потім уже цивільних.

Як потрапити на заняття: записатися за телефоном 0992696434.

TacticMedAid

Курси тактичної медицини TacticMedAid у Дніпрі.
Курси тактичної медицини TacticMedAid у Дніпрі. Фото: facebook.com/diia.gov.ua

Якщо ви з якоїсь причини фізично не можете дістатися місця проведення тренінгів або курсів з надання домедичної допомоги, то можна скористатися додатком від "Дії" під назвою TacticMedAid. Останнє було створено для того, щоб військові та громадянські люди могли "ставити на ноги" постраждалих під час війни. У ньому є два відповідні напрямки:

  • Військове. Воно містить пояснення алгоритмів дій за різних поширених видів травм і поранень за умов бойових дій;
  • Громадянське. Воно містить інформацію про те, як зупинити кровотечу (адже саме втрата крові вважається найбільш поширеною і небезпечною причиною смерті в умовах війни).

Зазначимо, що для використання програми TacticMedAid не потрібний інтернет. Однак доступне воно, на жаль, лише власникам iPhone-ів.

Як потрапити на заняття: завантажити програму тут і відкрити її.

Крім того, як повідомили у Дніпровській міськраді, у Дніпрі та області можна записатися на тренінги з надання домедичної допомоги та первинної медичної допомоги через свого сімейного лікаря. Потрапити на них можна і звернувшись до найближчого центру медико-санітарної допомоги.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах