Загиблу під час стрілянини співробітницю ЮМЗ посмертно нагородять за мужність

Новина - Події - Загиблу під час стрілянини співробітницю ЮМЗ посмертно нагородять за мужність

Новина - Події - Загиблу під час стрілянини співробітницю ЮМЗ посмертно нагородять за мужність Фото: facebook.com/yuzhmash

Події
19 лютого 2022 17:18

27 січня під час розстрілу на заводі "Південмаш" трагічно загинула 36-річна Віра Лебединець, яка працювала контролером відомчої охорони. Стало відомо, що її посмертно нагородять орденом за мужність та героїзм.

Як повідомляється на сайті Верховної Ради України, вчора, 18 лютого, у ході засідання ВР народні депутати виступили з ініціативою нагородити Віру Лебединець посмертно за мужність та героїзм, виявлений під час виконання службових обов'язків.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

"За" проголосували 279 депутатів, четверо утрималися. Далі звернення направили до президента. Відповідно до процедури, Володимир Зеленський має його розглянути та підписати.

Нагадаємо, 27 січня вночі – о 03:40 – у Дніпрі на заводі "Південмаш" військовослужбовець Нацгвардії України під час видачі зброї розстріляв варту з автомата Калашникова та втік. Внаслідок пригоди п'ятеро людей загинули, ще стільки ж – поранені. Серед загиблих – четверо військовослужбовців та одна цивільна жінка. Постраждалі зараз у лікарнях. Найважчий стан у 22-річної Жанни. Стрілка вже затримали і на камеру він детально розповів, як все відбувалося. Поки відома лише попередня версія події – раніше стрілець Артемій нібито запобіг бійці між солдатами. Про те, що сталося, він повідомив керівництво, але останні не вжили жодних заходів щодо цього факту. Як результат – хлопця визнали "стукачом" та почали з нього знущатися. Солдат нібито чекав, щоб помститися.

Відомо, що після пригоди Командувач Національної гвардії Микола Балан повідомив про відставку. Дівчина, яка раніше служила у цій частині, розповіла про складні умови там.

Сім'ям загиблих нацгвардійців пообіцяли виплатити по 1,8 мільйона гривень, а родичам застреленої цивільної жінки Вірі виплатять 250 тисяч гривень. Хоча вона діяла героїчно і, незважаючи ні на що, не випускала через КПП озброєного солдата. Жінка залишилася 11-річною донькою.

28 січня Кіровський районний суд Дніпра обрав Артемію Рябчуку запобіжний захід. На час слідства хлопець перебуватиме у СІЗО. Сам підозрюваний повністю визнав свою провину і сказав, що шкодує про скоєне.

Зазначимо, що раніше мер Дніпра Борис Філатов заявив про те, що сім'ї Віри Лебединець виділять одноразову матеріальну допомогу у розмірі 250 тисяч гривень. Її доньки планують встановити щомісячну виплату від міської ради, допоки їй не виповниться 18 років.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах