У Дніпрі попрощалися з рятувальницею Євгенією Дудкою

У Дніпрі попрощалися з рятувальницею Євгенією Дудкою -

У Дніпрі попрощалися з рятувальницею Євгенією Дудкою - фото: suspilne.media

Події
10 березня 2023 12:51

Сьогодні, 10 березня, у Дніпрі відбулася церемонія прощання з речницею обласного управління ДСНС Євгенією Дудкою.

Прощання з рятувальницею відбулося у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці на Набережній Заводській у Дніпрі. Вшанувати пам’ять Євгенії Дудки прийшли рідні, друзі, колеги та містяни, повідомляє "Суспільне".

У Дніпрі прощаються з рятувальницею Євгенією Дудкою -У Дніпрі прощаються з рятувальницею Євгенією Дудкою - фото: suspilne.media

Церемонія прощання пройшла у Дніпрі -Церемонія прощання пройшла у Дніпрі - фото: suspilne.media

Нагадаємо, що Євгенія Дудка постраждала 10 квітня 2022 року. Тоді окупанти завдали ракетного удару по аеропорту у Дніпрі. Євгенія разом із рятувальниками вирушила на місце події. Особовий склад почав гасити загоряння та оглядати постраждалі будівлі. Прес-офіцер розпочала збір інформації для ЗМІ щодо оперативної обстановки на місці, робила фотозвіти.

Під час роботи рятувальників російські військові завдали повторного ракетного удару по тому місцю. Євгенія Дудка вижила, але отримала поранення черевної порожнини та стегна. Її госпіталізували до лікарні. Рятувальниця продовжила лікування в Німеччині. Вона перенесла десятки операцій і, за її словами, пройшла всі кола пекла у німецькій лікарні.

Рятувальниця мріяла повернутися додому і наприкінці лютого приїхала до Дніпра. Останній пост у соцмережі Євгенія Дудка написала 24 лютого. У ньому вона поділилася спогадами про перший день повномасштабного вторгнення.

7 березня стало відомо, що Євгенія Дудка померла.

Редакція Vgorode приносить щирі співчуття близьким та рідним Євгенії Дудки. Вічна пам'ять!

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах