Померла рятувальниця Євгенія Дудка, яка постраждала під час обстрілу аеропорту у Дніпрі

Померла рятувальниця Євгенія Дудка, яка постраждала під час обстрілу аеропорту у Дніпрі -

Померла рятувальниця Євгенія Дудка, яка постраждала під час обстрілу аеропорту у Дніпрі - фото: facebook.com/MNSDNE

Події
07 березня 2023 18:17

Сьогодні, 7-го березня, пішла з життя рятувальниця Євгенія Дудка, яка отримала важкі поранення під час обстрілу Дніпра. Вона боролося за своє життя майже 11 місяців.

- Страшна трагедія у сім'ї рятувальників Дніпропетровщини та загалом всієї Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Сьогодні попри важку боротьбу пішла із життя речниця Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області Євгенія Дудка. Немає тих слів у цьому світі, щоб висловити сум та жахливий біль від страшної втрати, – повідомили в обласному управлінні ДСНС.

Євгенія Дудка - речниця ГУ ДСНС у Дніпропетровській області -Євгенія Дудка - речниця ГУ ДСНС у Дніпропетровській області - фото: facebook.com/dudka.ev

Євгенія Дудка постраждала 10 квітня 2022 року. Тоді окупанти завдали ракетного удару по аеропорту у Дніпрі. Євгенія разом із рятувальниками вирушила на місце події. Особовий склад почав гасити загоряння та оглядати постраждалі будівлі. Прес-офіцер розпочала збір інформації для ЗМІ щодо оперативної обстановки на місці, робила фотозвіти.

Під час роботи рятувальників російські військові завдали повторного ракетного удару по тому місцю. Євгенія Дудка вижила, але отримала поранення черевної порожнини та стегна. Її госпіталізували до лікарні.

Рятувальниця продовжила лікування в Німеччині. Вона перенесла десятки операцій і, за її словами, пройшла всі кола пекла у німецькій лікарні.

Євгенія перенесла багато операцій -Євгенія перенесла багато операцій - фото: facebook.com/dudka.ev

Євгенія мріяла повернутися додому.

Євгенія хотіла повернутися в Україну -Євгенія хотіла повернутися в Україну - фото: facebook.com/dudka.ev

Наприкінці лютого вона вже була у Дніпрі, а через декілька днів відвідала своїх колег.

Євгенія прийшла в гості до колег-рятувальників -Євгенія прийшла в гості до колег-рятувальників - фото: facebook.com/dudka.ev

Останній пост у соцмережі Євгенія Дудка написала 24 лютого. У ньому вона поділилася спогадами про перший день повномасштабного вторгнення.

- Війна кардинально змінила моє життя. Забрала здоров’я, мою улюблену справу та не дала насолодитися сімейним життям. І на мою долю припало дві війни – з конченим руським миром і війна за виживання, – писала рятувальниця.

Поруч з Євгенією завжди був її чоловік -Поруч з Євгенією завжди був її чоловік - фото: facebook.com/dudka.ev

Редакція Vgorode приносить щирі співчуття близьким та рідним Євгенії Дудки. Вічна пам'ять!

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах