"Пекло кожного дня": рятувальниця із Дніпра розповіла про лікування у Німеччині

"Пекло кожного дня": рятувальниця із Дніпра розповіла про лікування у Німеччині -

"Пекло кожного дня": рятувальниця із Дніпра розповіла про лікування у Німеччині - фото: facebook.com/dudka.ev

Події
09 лютого 2023 12:25

Рятувальниця Євгенія Дудка у квітні минулого року отримала серйозні травми під час ворожого обстрілу аеропорту у Дніпрі. Зараз вона перебуває на лікуванні у Німеччині.

За словами Євгенії, коли їй казали, що у Німеччині її врятують, то вона не думала, що для цього доведеться пройти всі кола пекла в найкращій клініці.

- Пекло кожного дня, а порятунку немає… За реанімацію мовчу – врятували. Але там, я ледве не збожеволіла. Тому дуже часто в мене в голові питання – чому в Україні реанімацію я переживала набагато легше?  Але вже у відділенні гастроскопії я знаходжуся 7 місяць і що тут роблять? А нічого за 7 місяців мені не зробили. Все по їх правилам має заживати саме, – розповіла рятувальниця.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Дівчина розповіла, що в неї з’явилася нова проблема по здоров’ю і при цьому лікаря довелося чекати два тижні. А коли він прийшов, то лише замінив катетер на більший та пішов без будь-яких слів. Проблему це вирішити не допомогло.

- Чекаємо знову п'ять днів…. Прийшли прибрали катетор і сказали "2-3 тижні заживе", минуло два місяці – стало гірше. Прийшла лікарка, мовчки зняла пов’язку і почала шити – без знеболюючого, без анастезії. Повторюю, клініка №1 в Німеччині. Проблема не вирішилась. 24/7 в мене протікають пов’язки, кожні 15 хвилин їх змінюють. Моя шкіра в тому місці роздерта вхламіну, кров від пластирів вже не перестає йти! І сьогодні їх остаточне рішення – "Ви молода і у Вас має все само заживати, медикаментами ми не лікуємо", – поділилася Євгенія Дудка.

Рятувальниця каже, що більшість перев’язок вона робить сама, бо не всі медсестри це можуть. Буває навіть таке, що медперсонал під’єднує ін’єкцію і не бачить, що банка порожня. Рану на животі вони промивають просто водою з-під крану, а не спеціальним розчином.

Євгенія каже, що вони змушені самі шукати перекладача, хоча в умовах лікування він прописаний. Також зверталися за допомогою до консула та волонтерів, але нічого не допомагає. Вона додала, що є велике бажання виписатися із клініки і повернутися в Україну.

Рятувальниця розповіла про лікування у Німеччині -Рятувальниця розповіла про лікування у Німеччині - фото: facebook.com/dudka.ev

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах