Історія загиблого хлопчика з Дніпра, у будинок якого влучила російська ракета

Історія загиблого хлопчика з Дніпра, у будинок якого влучила російська ракета -

Історія загиблого хлопчика з Дніпра, у будинок якого влучила російська ракета - фото: t.me/memorial_ukraine

Події
06 грудня 2022 10:46

У Дніпрі через російській ракетний удар 29 вересня загинула родина з двома дітьми. Серед загиблих – восьмирічний Іван Патлань.

Хлопчик з мамою та сестрою Василісою жив на проспекті Поля у Дніпрі. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну родина переїхала до бабусі Алли – у мікрорайон Шляхівка, що на околиці міста. У цей час тато Іванка захищав Україну у складі ЗСУ, розповіли у проєкті "Меморіал".

29 вересня російські військові влучили ракетою у будинок на околиці Дніпра, де жила родина Патлань. Іван, Василіса, Наталія та Алла загинули. На руїнах цього дому сидів лише сусідський пес Крим і плакав. За півтора місяця після трагедії у собаки зупинилось серце.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Родину Патлань поховали на Краснопільському цвинтарі Дніпра. Настоятель Свято-Духівського храму (ПЦУ) Ярослав Малерик, де відбувся похорон, розповів, що коли їх відспівували, зібралось багато людей. За його словами, родина була порядною, а діти – добре виховані. Сім’я завжди приходила до храму по неділях і на свята.

Сусід сім’ї Олександр Соломонович каже, що його будинок знаходиться навпроти того, який зруйнувала російська ракета. Чоловік пригадує, що малий Іванко любив їздити вулицями мікрорайону на велосипеді, завжди був привітним, любив солодке, тож він іноді пригощав його цукерками. Хлопчик був дуже чемний і завжди дякував.

Знайома родини Патлань, Наталія, каже, що Іванко був світлим та добрим хлопчиком. Навчався онлайн, любив проводити час із мамою. І він, і сестра Василіса дуже хвилювалися за свого батька-військовослужбовця. Мама Наталія Патлань підтримувала та оберігала дітей, як могла.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах