"Оговтатись неможливо": директор зруйнованого АТП прокоментував ракетний удар по Дніпру

"Оговтатись неможливо": директор зруйнованого АТП прокоментував ракетний удар по Дніпру -

"Оговтатись неможливо": директор зруйнованого АТП прокоментував ракетний удар по Дніпру - фото: adm.dp.gov.ua

Події
02 жовтня 2022 10:38

У Дніпрі після ракетного удару росіян замість автопарку залишилися суцільна руїна – понівечені та вщент згорілі автобуси ще недавно перевозили людей на міських маршрутах.

Директор АТП Михайло згадує, що після "прильоту" йому зателефонували співробітники. Вони повідомили, що по підприємству завдано ракетний удар. Чоловік одразу приїхав на місце і побачив, що навколо все горіло, у тому числі палали автобуси, передає Дніпропетровська ОВА.

Директор АТП прокоментував ракетний удар по Дніпру -Директор АТП прокоментував ракетний удар по Дніпру - фото: adm.dp.gov.ua

- Ввечері всі автобуси приїхали з рейсів. Водії здавали зміну, виручку. Тут були дівчата-касири, механіки, слюсарі, шиномонтажник. 70-80 співробітників десь знаходилися на території під час вибуху. Звичайні цивільні люди, – розповів директор постраждалого підприємства. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він наголосив, щоб підрахувати збитки знадобиться мінімум тиждень. Загалом на підприємстві було 200 автобусів. Під час війни щодня на міські маршрути виходили до сотні. Зранку після ракетного удару виїхали лише 14.

Ракетний удар нанесли у ніч на 30 вересня -Ракетний удар нанесли у ніч на 30 вересня - фото: adm.dp.gov.ua

- За мною стоять погорілі автобуси першого класу. Вони прийшли буквально за три тижні до війни. Вартість кожного – 30-40 тисяч євро. Скільки їх згоріло, я ще не рахував, – сказав Михайло.  

Чоловік розповів, що керує підприємством 25 років. Він починав з чотирьох автобусів і зізнається, що це справа його життя, а колектив – справжня родина.

Ворожа ракета влучила в автопарк -Ворожа ракета влучила в автопарк - фото: adm.dp.gov.ua

- Оговтатись після цього неможливо. Завдано просто нищівного удару по звичайній цивільній інфраструктурі. Тут тільки автобуси великої місткості. Вони низькополі і не можуть їздити по полях та бездоріжжю. Це міський транспорт, – зауважив директор АТП. 

Знищено багато автобусів -Знищено багато автобусів - фото: adm.dp.gov.ua

Знищено та пошкоджено півтори сотні автобусів. Через ракетний удар декілька міських маршрутів працюють з перебоями.

Наразі є проблеми з курсуванням автобусів на маршрутах -Наразі є проблеми з курсуванням автобусів на маршрутах - фото: adm.dp.gov.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах