У Дніпрі порушникам світломаскування відключають електропостачання

У Дніпрі порушникам світломаскування відключають електропостачання -

У Дніпрі порушникам світломаскування відключають електропостачання - фото: ye.ua

Події
25 травня 2022 15:18

У Дніпрі продовжують виявляти підприємства, яка порушують правила світломаскування. Через це їх відключають від електропостачання.

Як повідомив начальник інспекції з питань благоустрою Руслан Мороз, у Дніпрі 26 підприємств порушили правила світломаскування. КП "Міськсвітло" вимушено було відключити їм електропостачання. Здебільшого це підприємства, які зараз не працюють, або власники яких виїхали за межі області.

На сьогодні інспекція вже отримала близько 940 заявок щодо порушення світломаскування. З них чверть – це підприємства, а решта – багатоквартирні будинки. Обробили вже 540 повідомлень і порушники виконали правила світломаскування. Ще 355 заявок нині у роботі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Руслан Мороз наголосив, що в умовах війни світло в будинках чи на вулицях у нічний час допомагає ворогу орієнтуватись на місцевості. Він відмічає, що ворожа авіація літає по координатах, але коли працюють наші радіоперехоплювачі, то у ворога є лише один вихід – орієнтуватись на місцевості по світлу. Також вночі працюють ворожі безпілотники, які залітають на територію нашої області, і є вірогідність, що вони можуть залетіти і на територію міста. Тому, щоб збити з пантелику операторів безпілотників, треба, аби наше місто не було освітлене, говорить Мороз.

Керівник інспекції з питань благоустрою закликав дніпрян вимикати світло або використовувати спеціальні штори, які не пропускають світло. Серед бюджетних варіантів – вікна можна завісти чорним сміттєвим пакетом.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах