У Дніпрі 18 підприємств залишилися без електропостачання: що сталося

У Дніпрі 18 підприємств залишилися без електропостачання

У Дніпрі 18 підприємств залишилися без електропостачання - фото: dniprorada.gov.ua

Події
11 квiтня 2022 16:28

У Дніпрі на кількох підприємствах не дотримувалися правил світломаскування. Через це там уже відключили електрику.

Як повідомив начальник інспекції з благоустрою Дніпровської міськради Руслан Мороз, з настанням комендантської години, тобто о 21:00, або раніше (якщо на вулиці потемніло і в місті оголошено повітряну тривогу) дніпряни повинні дотримуватися правил світломаскування. Так, їм слід вимикати світло та зашторювати вікна у себе вдома, а також відключати вуличне освітлення поряд. Усі перелічені дії мають виконуватися місцевими та на підприємствах у Дніпрі, передають у Дніпровській міськраді. Але, на жаль, є порушники.

- Інспектори вже (ред. – з початку війни) надали 585 вимог щодо вимкнення освітлення у нічний час, з них 288 вже відпрацьовані, тобто порушники виправились, 279 – у роботі. Дві третини згаданих скарг надходять через приватні повідомлення на моїй сторінці у фейсбук. Усі вони обробляються та відпрацьовуються інспекторами, – додав чиновник.

Руслан Мороз зазначив, що на даний момент на 18 підприємствах Дніпра (де не хотіли дотримуватися правил світломаскування) його співробітники вже відключили світло. Відновити електропостачання там вирішено після того, як в Україні скасують воєнний стан. Потрібно сказати, що кількість порушників правил світломаскування у Дніпрі останнім часом зросла.

Vgorode просить читачів дотримуватись правил світломаскування у Дніпрі, адже завдяки цьому міські будівлі будуть непомітними для російських окупантів у темний час доби та ризик, що за ними буде завдано ворожих авіа- або ракетних ударів, під час сирени істотно знизиться. Загалом, світломаскування зараз необхідне для збереження власного життя та життя оточуючих людей, а також для збереження міської інфраструктури (по об'єктах якої регулярно наносяться удари, щоб не було можливості перевозити поранених, завозити та вивозити продукти/різні потрібні речі, проводити евакуацію, "оживляти" економіку в Дніпрі та країні для перемоги на окупантами з Росії.

Нагадаємо, що підприємців Дніпра закликають відновлювати роботу під час війни в Україні (щоб шляхом виплати податків поповнювати витрачений на допомогу ТРВ та ЗСУ міський бюджет). Адже щоб було за що відстоювати Дніпро, а ще робити в ньому ремонт доріг, прибирання вулиць і подібним чином продовжувати доглядати місто, дуже потрібні гроші.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах