Що зараз із пораненими з Краматорська, яких рятують у лікарнях Дніпра

У лікарні Дніпра та області доправили 98 поранених із Краматорська

У лікарні Дніпра та області доправили 98 поранених із Краматорська - фото: adm.dp.gov.ua

Події
14 квiтня 2022 14:03

У лікарні Дніпра та області госпіталізували 98 людей, які постраждали під час ракетного удару по залізничному вокзалу у Краматорську. Стало відомо, що деяких із цих пацієнтів уже виписали, але один із поранених "орками" все ж таки помер.

Як повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації (ОВА) , станом на сьогодні – 14 квітня – з лікарень Дніпропетровської області медики виписали 30 дорослих та 3 дітей, які постраждали внаслідок ракетного удару по краматорському вокзалу. Ще 17 людей перевели на подальше лікування у західні області України. На жаль, один 70-річний чоловік (за життя якого лікарі боролися чотири доби) помер, передають у Дніпропетровській ОДА.

Наразі у лікарнях Дніпропетровської області продовжують лікувати 47 поранених після НП у Краматорську. Серед них є 4 дорослих та 3 дітей у тяжкому стані (з мінно-вибуховими пораненнями кінцівок, хребтів, внутрішніх органів, струсами мозку, контузіями). Інші пацієнти перебувають у стані середньої тяжкості.

Нагадаємо, що ракетний удар по залізничному вокзалу в місті Краматорськ (котрий знаходиться на підконтрольній Україні частині Донецької області) було завдано 8 квітня близько 10:30. У цей час на вокзалі 4 тисячі людей чекали на посадку на евакуаційний потяг. Ворог цілеспрямовано завдав удару пасажирам. Попередньо було відомо, що через удар ворога загинуло 50 людей (з яких 5 – діти), а постраждали 98 людей. Дніпровські фахівці у день НП на 33 машинах "швидкої" почали забирати постраждалих із Краматорська. Усіх поранених поступово доставляли до лікарень Дніпропетровщини. Станом на 11 квітня місцеві медики прийняли 98 пацієнтів із Краматорська. Серед них було 19 дітей, чимала частина з яких перебувала у важкому стані (постраждалі від ракетного удару діти не матимуть змоги вільно пересуватися, бо тепер у них ампутовані як верхні, так і нижні кінцівки). Дані пацієнти потребуватимуть не лише тривалого лікування, а й тривалої реабілітації. Наразі пораненим із Краматорська цілодобово та в повному обсязі надається медична допомога. Необхідних для цього ліків та запасів крові поки що вистачає.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах