Авіаудар по залізничному вокзалу у Краматорську: для евакуації поранених у Дніпро не вистачає машин "швидкої"

Для евакуації поранених у Дніпро не вистачає "швидкої"

Для евакуації поранених у Дніпро не вистачає "швидкої" - фото: facebook.com/zelenskiy.official

Події
08 квiтня 2022 16:58

Сьогодні по залізничному вокзалу у місті Краматорську, що знаходиться на підконтрольній Україні частині Донецької області, було завдано ракетний удар. Постраждали понад 100 пасажирів. Відомо, що цих людей потрібно евакуювати до Дніпра, але волонтерам не вистачає машин "швидкої".

Як повідомив волонтер благодійного фонду "Лазар" В'ячеслав Запорожець, понад 100 людей (які зазнали поранень внаслідок авіаудару російських окупантів по вокзалу Краматорська) доправили до 3-ї міської лікарні Краматорська. Усіх їх потрібно евакуювати до Дніпра. Але для того щоб це зробити, не вистачає машин швидкої допомоги. Останніх зараз потрібно ще щонайменше 10 штук.

Найкраще, щоб машин "швидкої" було приблизно 50, передав друг волонтера В'ячеслава Запорожця та радник міністра МВС України Антон Геращенко. Усіх представників приватних клінік Дніпра та області, які можуть надати свої машини швидкої допомоги для доброї справи (евакуації постраждалих із Краматорська), просять дзвонити за номером 093 902 92 10.

Нагадаємо, що авіаудар по залізничному вокзалу у Краматорську стався сьогодні – 8 квітня близько 10:30. У цей час на вокзалі 4 тисячі людей чекали на посадку на евакуаційний потяг. Ракета потрапила до зали очікування. Ворог точно знав, що там люди, тому цілеспрямовано завдав туди удару. Через удар ворога загинуло більше 30 людей, понад 100 пасажирів отримали різні поранення. Серед постраждалих 90% – це люди похилого віку, жінки та діти. Багато хто з них перебуває у важкому стані і втратив ноги. Попередньо ракети були запущені з Шахтарська ("ДНР"). У місцевих Telegram-каналах о 10:25 з'явилося відео запуску ракети від туди. Отже, ворог справді запустив ракету "Точка-У", а не "Іскандер", як повідомляли інші джерела. Примітно, що на ракеті, яка впала на вокзалі у Краматорську російською мовою, було написано "За дітей". Ймовірно, таким чином війська Росії продовжили "мститися" українцям за "дітей Донбасу".

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах