До лікарень Дніпра та області привезли понад 80 поранених із Краматорська: у якому вони стані

У лікарні Дніпра та області привезли поранених із Краматорська: у якому вони стані

У лікарні Дніпра та області привезли поранених із Краматорська: у якому вони стані - фото: top-news.com.ua

Події
09 квiтня 2022 18:30

Залізничним вокзалом у місті Краматорську, який знаходиться на підконтрольній Україні частині Донецької області, було завдано ракетного удару. Постраждали близько 100 пасажирів. Частину з них евакуювали до Дніпропетровської області. Стало відомо, скільки поранених із Краматорська зараз перебувають у нашому регіоні та в якому вони стані.

Як повідомила директор департаменту охорони здоров'я Дніпропетровської обласної військової адміністрації (ОВА) Вікторія Кулик, учора – 8 квітня – її колеги доправили до Дніпра та області понад 80 поранених із Краматорська, з яких 19 – діти, передають у Дніпропетровській ОДА.

- Забирали всіх, кого можна транспортувати… Десь 20% пацієнтів – це дуже важкі хворі… Дуже багато тяжких дітей, які не матимуть змоги вільно пересуватися, у яких ампутовані кінцівки (як верхні, так і нижні), – наголосила вона.

Дані пацієнти потребуватимуть не лише тривалого лікування, а й тривалої реабілітації. Наразі пораненим із Краматорська цілодобово та в повному обсязі надається медична допомога. Необхідних для цього ліків та запасів крові наразі вистачає.

За словами Вікторії Кулик, постраждалих внаслідок випадку на донецькому залізничному вокзалі медики Дніпропетровської області беруть досі, тому кількість пацієнтів у місцевих лікарнях постійно зростає.

Що говорять про випадок на залізничному вокзалі в Краматорську евакуйовані?

Як розповіла 44-річна Ганна з Краматорська, днями у її місті стало ще більше вибухів, ніж раніше. У зв'язку з цим вона вирішила виїхати з нього куди-небудь, де безпечніше. Так, жінка разом із дітьми дісталася залізничного вокзалу і сіла з ними в електричку. За 10 хвилин пролунав сильний вибух, через який у вагоні вибило всі вікна.

Мама постраждалої в Краматорську дитини. Мама постраждалої в Краматорську дитини. Фото: adm.dp.gov.ua

– Було таке враження, що нас розстрілюють. Встали, кров тече. 13-річного сина поранило осколком у ногу. Дочці пощастило більше – її не зачепило, – згадала Ганна.

На даний момент син жінки у лікарні, але і цілому її сім'я у безпеці.

Постраждала у Краматорську дитина.Постраждала у Краматорську дитина. Фото: adm.dp.gov.ua

Постраждала у Краматорську дитина.Постраждала у Краматорську дитина. Фото: adm.dp.gov.ua

Нагадаємо, що авіаудар по залізничному вокзалу в Краматорську стався вчора - 8 квітня близько 10:30. У цей час на вокзалі 4 тисячі людей чекали на посадку на евакуаційний потяг. Ворог цілеспрямовано завдав удару пасажирам. Попередньо було відомо, що через удар ворога загинули 50 осіб (з яких 5 – діти), а постраждали 98 осіб (серед яких 16 дітей, 46 жінок та 36 чоловіків). Дніпровські спеціалісти вчора на 33 машинах "швидкої" забирали постраждалих із Краматорська.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах