Поранені рятувальники розповіли про обстріл аеропорту в Дніпрі

Поранені рятувальники розповіли про обстріл аеропорту в Дніпрі -

Поранені рятувальники розповіли про обстріл аеропорту в Дніпрі - фото: youtube.com/c/FaktyICTVchannel/

Події
12 квiтня 2022 10:44

Рятувальники, які потрапили під обстріл в аеропорту Дніпра, розповіли, що сталося того дня.

Одним із тих, хто поїхав гасити пожежу після ракетного удару в аеропорту, був Микола Яковлев. За його словами, вони з колегами перебували у складському приміщенні, коли почули по рації оголошення про повітряну тривогу, передає "Суспільне". Чоловік розповідає, що вони розвернулися, побігли на вихід і десь через дві секунди стався сильний вибух.

- Пилюка стояла стовпом. Я опинився в якомусь проміжку між бетоном, мене відкинуло туди ударною хвилею. Я сів, почав думати: все чи не все. Зрозумів, що живий і треба тікати, бо може вдруге прилетіти. Дивлюся на свої штани – вони повністю в дірках. Коли я вже почав прощупувати, зрозумів, що поранений, – розповідає рятувальник.

Рятувальник Микола Яковлев під час ракетного удару по аеропорту отримав осколкові поранення ніг -Рятувальник Микола Яковлев під час ракетного удару по аеропорту отримав осколкові поранення ніг - фото: suspilne.media

Микола Яковлев отримав осколкові поранення ніг. Каже, що лише згодом побачив на своєму шоломі дірку. Він припускає, що якби не одягнув його, то міг би не вижити. Він розповів, що його батько, мати та дідусь були рятувальниками, тому кидати сімейну справу чоловік не збирається.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Отвір у шоломі пораненого рятувальника -Отвір у шоломі пораненого рятувальника - фото: suspilne.media

Разом з Миколою на завданні був його колега – Ігор Гетало. Він зайшов у приміщення трохи далі, тому не відразу зміг його покинути. За словами чоловіка, він взагалі не розуміє, як їм вдалося залишитися живими. Вибух трапився приблизно за сім метрів від нього.

- Після нього (вибуху – ред.) я не одразу зрозумів, живий я чи ні. Але потім відкрив очі та усвідомив, що усе бачу. Не пам’ятаю, я встав на ноги чи навпочіпках почав рухатися до виходу, – говорить рятувальник.

Рятувальник Ігор Гетало -Рятувальник Ігор Гетало - фото: suspilne.media

Коли Ігор вийшов із будівлі, то побачив непритомну Євгенію Дудку – речницю ДСНС. Чоловік почав її витягати, але не вийшло. Він впав поруч та почав кликати хлопців на допомогу. У нього була аптечка, тому Євгенії почали надавати першу допомогу.

Дівчина отримала найважчі поранення. Усі рятувальники були в бронежилетах, проте у Євгенії один уламок залетів під нього.

Отвори, що лишили уламки на формі Євгенії Дудки -Отвори, що лишили уламки на формі Євгенії Дудки - фото: suspilne.media

Рятувальниця нині перебуває у іншій лікарні, але вже прийшла до тями та поговорила телефоном з колегами.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах