Під час ракетного обстрілу аеропорту у Дніпрі постраждали рятувальники

Під час ракетного обстрілу аеропорту у Дніпрі постраждали рятувальники -

Під час ракетного обстрілу аеропорту у Дніпрі постраждали рятувальники - фото умовне: zn.ua

Події
10 квiтня 2022 17:38

Сьогодні, 10 квітня, російські окупанти повторно обстріляли аеропорт у Дніпрі. Внаслідок обстрілу постраждали рятувальники.

Як повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко, підрозділ рятувальників потрапив під ворожий ракетний обстріл, коли розбирав завали на місці ранкової атаки. Внаслідок цього постраждали шестеро співробітників ДСНС. Їх госпіталізували. Одна дівчина знаходиться у важкому стані – зараз її оперують.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Вранці агресор наніс повторні удари по Дніпру. Ворожі ракети вдарили по аеропорту. Сам об’єкт та інфраструктура навколо були повністю зруйновані. Сталася пожежа. За кілька годин агресор знову поцілив по тому ж місцю. Постраждали рятувальники, які саме ліквідовували наслідки першої атаки, - розповіла головний фахівець відділу зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Дарина Цуркань. 

За її словами, 1 працівник ДСНС в тяжкому стані, 3 мають середній ступінь травм, ще 2 – з легкими ураженнями.

Валентин Резніченко наголошує, що ракетні удари не єдина загроза. Сьогодні у Синельниківському районі підірвався чоловік, який взяв у руки касетний боєприпас. Це вже четверта смерть в області через такі боєприпаси.

Окупанти вже кілька разів обстрілювали касетними снарядами наші села на кордоні з Донеччиною та Херсонщиною. Боєприпаси, розкидані по великій території, ще якийсь час після обстрілу лишаються небезпечними. Тому якщо ви побачили підозрілий предмет, то не підходьте до нього та ні в якому разі не беріть до рук. На місце події потрібно викликати поліцейських та рятувальників.

Оновлено в 21:15: у прокуратурі прокоментували обстріл аеропорту. Так, Дніпропетровською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які призвели до тяжких наслідків, а також порушення законів та звичаїв війни.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах