Рятувальники розповіли, як діставали людей з-під завалів після обстрілу Дніпра

Рятувальники розповіли, як діставали людей з-під завалів після обстрілу Дніпра

Рятувальники розповіли, як діставали людей з-під завалів після обстрілу Дніпра - фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Події
24 сiчня 2023 13:13

Після ракетного удару по багатоповерхівці у Дніпрі 14 січня було врятовано 39 людей, серед яких шість дітей. Рятувальники розповіли про пошуково-рятувальну операцію, яка тривала 69 годин.

Начальник оперативно-координаційного центру ДСНС Дніпропетровщини Ігор Гетало розповідає, що рятувальники приїхали на місце зруйнованого будинку одразу після вибуху. Вони почали знімати людей з верхніх поверхів, які кликали на допомогу. Треба було використовувати драбини та навіть альпінійське спорядження. Всього протягом рятувальної операції працювало 400 рятувальників. Кожен з них розбирав завали позмінно по 12 годин, пише "Суспільне".

За словами Ігоря Гетала, це була катастрофа великих масштабів. На завалах зруйнованого будинку було дуже небезпечно. Від вибуху ракети там виникла пожежа та висіли бетонні плити, які могли впасти у будь-який момент. Саме під ними знаходилися люди, яких було найскладніше рятувати. Однак за допомогою альпінійського спорядження та автопідіймача їх вдалося безпечно дістати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також рятувальник згадав про жінку, яку врятували лише на другий день рятувальної операції. Вона знаходилася під завалами 20 годин.

– Дівчинка на 4 поверсі, кадри порятунку якої, я думаю, всі бачили. Вона під час "хвилини тиші" видавала звуки, вона стогнала. І тільки вже на другий день, на ранок, ми точно визначили місце, де вона, і почали її рятувати, – розповів Ігор Гетало.

Він також розповів, що розбирати завали допомагали звичайні мешканці Дніпра.

– Дуже багато людей з усього міста приїхали на місце вибуху. Звичайні цивільні люди, і військові, і поліцейські допомагали нам розтягувати автомобілі, які були знищені вибухом, і заважили проїзду пожежно-рятувальної техніки. Вони розгрібали дороги, – каже Ігор Гетало.

Він додав, що його дружина також рятувальниця, яка постраждала у квітні від ракетного удару та зараз знаходиться у Німеччині на лікуванні. За його словами, вона також дуже хвилювалася за людей та ліквідацію обстрілу. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах