Ракетний удар по дамбі на Дніпропетровщині: екологи розповіли про наслідки

Ракетний удар по дамбі на Дніпропетровщині: екологи розповіли про наслідки -

Ракетний удар по дамбі на Дніпропетровщині: екологи розповіли про наслідки - фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Події
31 жовтня 2022 11:37

Фахівці розрахували збитки довкіллю внаслідок ракетної атаки по Карачунівському водосховищу у Кривому Розі. Вони склали 77 мільйони гривень.

У результаті ракетного удару 14 вересня було пошкоджено гідротехнічну споруду Карачунівського водосховища на річці Інгулець у Дніпропетровській області. Через руйнування дамби затопило понад 100 приватних садиб. Станом на ранок 16 вересня, виток води з водосховища через зруйнований затвор вдалося ліквідувати. Об’єм витоку води склав 16 873 квадратних метрів. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На місці надзвичайної події фахівці лабораторії Держекоінспекції відібрали проби води для вимірювань показників складу та властивостей вод. Як з’ясувалося, під час прориву дамби та неконтрольованого витоку води була забруднена річка Інгулець. Внаслідок скиду забруднюючих речовин у річку зі зворотними водами навколишньому природному середовищу завдано шкоди на загальну суму понад 77 мільйонів гривень.

Матеріали розрахунку направили правоохоронцям та до Оперативного штабу Держекоінспекції.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах