Яка ситуація у Кривому Розі на ранок після ракетного удару

Яка ситуація у Кривому Розі на ранок після ракетного удару

Яка ситуація у Кривому Розі на ранок після ракетного удару - фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
15 вересня 2022 10:29

Вчора ввечері, 14 вересня, окупанти завдали ракетних ударів по Кривому Рогу. Поцілили по гідротехнічним спорудам міста. Усю ніч там приборкували воду, яка та підтопила будинки та подвір'я місцевих мешканців.  

Як повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, ворог вдарив ракетами "Кинджал" та "Іскандер" по дамбі Карачуновського водосховища. Основне призначення таких ракет – обхід чи знищення ППО та найважливіших об’єктів, прикритих ними. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В результаті удару рівень води в річці Інгулець піднявся місцями до 190 сантиметрів. Підтопило 112 приватних житлових будинків та присадибних ділянок. Також були пошкоджені кілька водоводів.  

Внаслідок ракетного удару в Кривому Розі підтоплені будинки та присадибні ділянкиВнаслідок ракетного удару в Кривому Розі підтоплені будинки та присадибні ділянки - фото: t.me/mykola_lukashuk

Заступник Керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко додав, що виток об'ємів води сягнув 100 метрів кубічних. Для пониження рівня води довелося підривати частину гідротехнічних споруд, нижче за течією. 

Також вдалося поставити перший затвір-шандор і зафіксували зниження рівня води на всіх ділянках на 4-6 сантиметрів. Після встановлення другого затвору рівень води в річці вже знизився на 40 сантиметрів. 

Вночі було організовано чотири пункти збору для евакуації громадян та врятовано 11 людей. 

У Кривому Розі врятували 11 людейУ Кривому Розі врятували 11 людей - фото: t.me/mykola_lukashuk

За словами Миколи Лукашука, наразі водопостачання відновлене всюди, крім сел Софіївської та Лозуватської громад, що у Криворізькому районі. 6 тисяч людей поки що без води.

Голова Дніпропетровської облради закликав мешканців зберігати спокій та запастися терпінням. Всі служби працюють над відновленням водопостачання. Також вирішується питання підвозу питної води в зазначені ТГ.  

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах