Вілкул розповів подробиці ракетних ударів по Кривому Рогу

Вілкул розповів подробиці ракетних ударів по Кривому Рогу

Вілкул розповів подробиці ракетних ударів по Кривому Рогу - фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Події
17 вересня 2022 10:42

Окупанти протягом трьох днів завдавали ракетних ударів по Кривому Рогу. Поцілили по об’єктам критичної інфраструктури та гідротехнічним спорудам.  

Як повідомив керівник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул, російська армія за три дні випустила по місту 13 крилатих ракет: "Іскандери", "Ікси", "Кінжали".  

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він підкреслив, що  всі удари наносилися по абсолютно цивільній інфраструктурі, яка не має ніякого відношення до військових. РФ намагалася змити водою три райони Кривого Рогу, в яких проживає більше 150 тисяч людей. Наразі рівень води у річці Інгулець повернуто на звичайний рівень.   

– Підводячи проміжні підсумки цих трьох днів, зазначу, що рівень води у річці Інгулець, яка тече містом, вже повернуто на звичайний рівень. Але на самих гідротехнічних спорудах відновлювальні роботи продовжуються – руйнування дуже серйозні. І при цьому кожного дня – додаткові руйнування. Спостерігається підвищення рівня ґрунтових вод, але це – тимчасове. Не страшно, – написав Олександр Вілкул.

Також вчора місцеві мешканці Кривого Рогу бачили що вода в річці Інгулець почервоніла. За словами Вілкула, такий колір дає складова залізної руди під назвою гематит і це не несе ніякої шкоди населенню. За декілька днів, після промивки, вода повернеться до звичайного кольору. 

Він додав, що підтоплення житлових будинків також ліквідовано і продовжується відкачка води з прибудинкових територій.   

Крім цього, Олександр Вілкул зазначив, що після перших ракетних ударів по Карачунівському водосховищу, 14 вересня, військова адміністрація створила Штаб з ліквідації наслідків аварії на гідротехнічних спорудах міста. Зараз над усуненням наслідків цілодобово працюють аварійні, рятувальні служби та працівники комунальних і промислових підприємств.  Адже, кожне нове ракетне влучання створило нові руйнування. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах