Що зараз з псом Кримом, якого знайшли на руїнах будинку у Дніпру

Що зараз з псом Кримом, якого знайшли на руїнах будинку у Дніпру -

Що зараз з псом Кримом, якого знайшли на руїнах будинку у Дніпру - фото: adm.dp.gov.ua

Події
03 жовтня 2022 15:32

У Дніпрі на руїнах будинку, куди вдарила ворожа ракета, знайшли наляканого пса Крима. Стало відомо, що з ним зараз.

Як повідомили у Дніпропетровській ОВА, пес потрапив до Дніпра ще цуценям 12 років тому з Криму, тому його й назвали на честь українського півострова. Він був улюбленцев декількох сусідських родин.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Врятованого після ракетного удару пса прихистили у КП "Зооконтроль". Хвостатий пацієнт потрапив туди з серцевою недостатністю, контузією, частковою глухотою та сліпотою. Перші дні він взагалі не виходив зі своєї клітки та нікого не підпускав.

Крима знайшли на руїнах будинку у Дніпрі -Крима знайшли на руїнах будинку у Дніпрі - фото: adm.dp.gov.ua

Через поважний вік лікування потерпілого лагідне. Йому ставлять крапельниці та дають заспокійливі препарати. При огляді ветлікарі знайшли давню пухлину. Як тільки стабілізують загальний стан пацієнта, розбиратимуться з новоутворенням.

Наразі собака проходить лікування -Наразі собака проходить лікування - фото: adm.dp.gov.ua

Працівники "Зооконтролю" кажуть, що динаміка позитивна. Пес вже потроху їсть. Найбільше полюбляє м’ясні собачі консерви. До тварини повернувся зір та слух. Крим вже не плаче, але поки що важко сказати, скільки часу йому понадобиться, щоб прийти до тями.

Криму стає краще -Криму стає краще - фото: adm.dp.gov.ua

Зараз старий пес починає своє життя заново. Питання з прилаштуванням ще вирішують, але сиротою він точно не залишиться. Бажаючих забрати собаку багато. Кандидати не лише з України, а й з закордону. Зверталися люди з Німеччини, Бельгії, Великобританії, Ізраїлю.

Багато людей готові його прихистити -Багато людей готові його прихистити - фото: adm.dp.gov.ua

Нагадаємо, що 29 вересня російські війська завдали ракетних ударів по Дніпру. Внаслідок атаки загинула родина – бабуся, мама та двоє її маленьких дітей. Під час розбирання завалів рятувальники побачили травмованого собаку, який вив. Це був пес тієї родини, яка постраждала.

Згодом стало відомо, що собаку звуть Крим. Фахівці комунального підприємства "Зооконтроль" забрали собаку та передали під нагляд лікарів. Крим не чув, не бачив, мав контузію і серцеву недостатність. Йому було дуже страшно. Ветеринари намагалися нормалізувати його стан.

Фотографії пса швидко розлетілися соцмережами і він став символом відданості та горя, які приносить війна.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах