Президент присвоїв звання Герой України загиблому військовому із Нікополя

Президент присвоїв звання Герой України загиблому військовому із Нікополя -

Президент присвоїв звання Герой України загиблому військовому із Нікополя - коллаж: vgorode.ua

Події
25 вересня 2022 11:46

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Герой України Сергію Сові – військовому із Дніпропетровської області, тіло якого знайшли в Ізюмі.

Відповідний указ був опублікований на сайті президента.

- За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена "Золота Зірка" Сові Сергію Олександровичу – старшому солдату (посмертно), – йдеться у повідомленні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Указ президента -Указ президента - фото: president.gov.ua

Нагадаємо, що Сергій Сова був старшим солдатом 93-ї бригади "Холодний Яр". Він перебував у статусі безвісти зниклого з 19 квітня. Його шукали протягом п'яти місяців.

Рідні до останнього сподівались, що він перебуває у полоні. Однак після ексгумації тіл в Ізюмі, у соцмережах почало поширюватися фото руки з синьо-жовтим браслетом. Дружина Оксана Сова впізнала свого чоловіка за татуюванням.

Згодом, його син написав листа Володимиру Зеленському з проханням якнайшвидше повернути тіло батька для гідного поховання. З бійцем попрощалися 23 вересня у Нікополі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах