Рука із синьо-жовтим браслетом, яку знайшли в могилі в Ізюмі, належить бійцю з Нікополя

Рука із синьо-жовтим браслетом, яку знайшли в могилі в Ізюмі, належить бійцю з Нікополя

Рука із синьо-жовтим браслетом, яку знайшли в могилі в Ізюмі, належить бійцю з Нікополя - фото колаж: Vgorode

Події
20 вересня 2022 10:13

Після деокупації міст Харківщини, там виявили масу військових злочинів, які вчинили російські окупанти. Зокрема, могили в лісі міста Ізюм, де були закатовані та поховані понад 400 українських цивільних та військових. Після початку ексгумації тіл, у інтернет-мережі почало поширюватися фото руки з синьо-жовтим браслетом. Стало відомо, кому вона належить.  

Рука з синьо-жовтим браслетом належить військовому з Нікополя, що на Дніпропетровщині, Сергію Сові. Його дружина Оксана Сова розповіла, що впізнала свого чоловіка за татуюванням. Про це повідомляє "Факти". 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За її словами, Сергій боронив Україну від 2014 року в складі 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр". За службу отримав чимало відзнак та нагород. 

Сергій Сова служив у складі 93-ї бригади "Холодний Яр"Сергій Сова служив у складі 93-ї бригади "Холодний Яр" - фото: fakty.ua

Після початку повномасштабного вторгнення 24 лютого, військового разом із побратимами відправили на Харківщину. У квітні він був на Ізюмському напрямку. Остання розмова з жінкою була 19 квітня. Після того їхній зв’язок обірвався. Сергія Сову вважали зниклим безвісти, проте дружина робила все, щоб його знайти.   

Після опублікованих фото з деокупованого Ізюму, Оксана Сова впізнала свого чоловіка по численних татуюваннях та синьо-жовтим браслетам. За словами жінки, їх йому як обереги подарували їхні діти. 

Сергій та Оксана були у шлюбі понад 15 років та виховали двох дітей – сина Марата та доньку Еліну. Син Героя написав листа Володимиру Зеленському з проханням якнайшвидше повернути тіло батька для гідного поховання. Також він додав, що матиме за честь прийняти посмертну нагороду для тата.  

Лист сина загиблого військового до Володимира ЗеленськогоЛист сина загиблого військового до Володимира Зеленського - фото: fakty.ua

Редакція Vgorode висловлює співчуття рідним та близьким загиблого Сергія Сови.  

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах