У Дніпрі на місці промзони з'явиться "Сан-Франциско"

У Дніпрі на місці промзони з'явиться "Сан-Франциско" -

У Дніпрі на місці промзони з'явиться "Сан-Франциско" - фото: gorod.dp.ua

Транспорт та інфраструктура
21 лютого 2022 12:11

На архітектурно-містобудівній раді розглянули масштабний проект будівництва житлового комплексу на вулиці Столетова на лівому березі Дніпро.

Новий ЖК назвали "Зелений квартал". Він охоплює територію 6,1 га і частково займає промзону метизного заводу. Виробництво вже закрите і буде винесене із цього майданчика, повідомляє "Міський сайт".

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

У Дніпрі планують збудувати новий ЖК -У Дніпрі планують збудувати новий ЖК - фото: gorod.dp.ua

Сам же майданчик знаходиться на лівому березі між лініями залізниці та віадуком через неї. Освоїти її планують у три етапи. На центральній частині спочатку хочуть збудувати шість секцій дев'ятиповерхових житлових будинків.

ЖК з'явиться дома колишньої промзони -ЖК з'явиться дома колишньої промзони - фото: gorod.dp.ua

Друга черга передбачає будівництво для всього комплексу стилобатної частини, де розмістять торгові та громадські центри. Крім того, створять впорядкований та озеленений заїзд по широкому пандусу.

Територію навколо ЖК упорядкують -Територію навколо ЖК упорядкують - фото: gorod.dp.ua

Не забули й про автомобілістів. Паралельно залізничним коліям планують побудувати дво- та трирівневий паркінг на 1 200 машин. Зверху паркінгу покладуть ґрунт і створять "диво-сад". Також у рамках другої черги збудують висотку (до 100 метрів), яка виходитиме на Слобожанський проспект.

Будують кілька житлових будинків -Будують кілька житлових будинків - фото: gorod.dp.ua

Третя черга включає розвиток забудови і благоустрій в глибині майданчика по вулиці Столетова. Там з'явиться три висотні житлові будівлі. Загалом новий мікрорайон буде розрахований на 4200 городян.

Створять новий квартал -Створять новий квартал - фото: gorod.dp.ua

За словами архітекторів, на місці колишньої промзони вони пропонують створити екологічно нове середовище із сучасною архітектурою та новою інфраструктурою. До того ж раніше розроблений Детальний план території передбачав зміну функціонального призначення з промислової на перспективну житлову забудову.

На місці промзони з'явиться сучасний житловий квартал фото: gorod.dp.uaНа місці промзони з'явиться сучасний житловий квартал фото: gorod.dp.ua

Члени містобудівної ради охрестили цей проект "Дніпровським Сан-Франциско". Загалом його сприйняли позитивно, а автору рекомендували продовжити роботу над ним з огляду на деякі побажання.

На містобудівній раді проект схвалили -На містобудівній раді проект схвалили - фото: gorod.dp.ua

Територія буде доглянутою –Територія буде доглянутою – фото: gorod.dp.ua

Пропонують провести озеленення –Пропонують провести озеленення – фото: gorod.dp.ua

Проект порівняли з американським містом Сан-Франциско –Проект порівняли з американським містом Сан-Франциско – фото: gorod.dp.ua

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах