Як буде виглядати Північна об'їзна у Дніпрі (візуалізація)

Як буде виглядати Північна об'їзна у Дніпрі -

Як буде виглядати Північна об'їзна у Дніпрі - фото: adm.dp.gov.ua

Транспорт та інфраструктура
11 лютого 2022 16:09

Один з найскладніших і технологічних інфраструктурних проєктів. З унікальною звивистою естакадою. А ще шляхопроводами, які простягатимуться над промзоною та залізничними коліями. У Дніпрі сотні людей і важка техніка працюють над будівництвом Північного обходу. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

- У 2021 році на Дніпропетровщині були втілені масштабні дорожні проєкти. Зокрема, ремонт "Дороги Єдності". Рушили автівки і Південною об’їзною. Нині на черзі будівництво Північного обходу Дніпра, – зазначив Валентин Резніченко.

Об’єкт – із розряду довгобудів. Майже 10 років простояв замороженим. Роботи відновили після того, як він потрапив до програми Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Як буде виглядати Північна об'їзна у Дніпрі (візуалізація)  фото 1Як буде виглядати Північна об'їзна у Дніпрі (візуалізація) фото 1

Частина Північного обходу знаходитиметься на "другому поверсі". Проходитиме над промзоною, залізничними коліями. Починатиметься від Кайдацького мосту та виходитиме на Криворізьку трасу.

- Проєкт складний, але цікавий. Багато споруд, заводська зона, залізничні колії. Багато мереж, які потрібно переносити. Вперше використовуємо нові технології мостобудування. Втім найголовніше, що обхід розвантажить місто від жвавого трафіку, – вважає начальник будівельної ділянки Олексій Сиротюк.

Працюють одразу на чотирьох локаціях. Від Кайдацького мосту до вулиці Маяковського зводять "з нуля" унікальну естакаду. Її довжина буде понад 1 км. Монтуватимуть новим для України способом. Чотири стометрові металеві балки насуватимуть на опори.

Як буде виглядати Північна об'їзна у Дніпрі (візуалізація)  фото 2 1Як буде виглядати Північна об'їзна у Дніпрі (візуалізація) фото 2

Нині у розпалі бетонні роботи. Заливають опори під балки для майбутньої штучної споруди.

На іншій ділянці будмайданчика улаштовують піщаний насип. Загалом на прокладання дороги використають 2 млн 600 тис кубів піску. Його насипатимуть шарами, перекладатимуть геотекстилем , ретельно утрамбовуватимуть.

- Дуже необхідний проєкт, життєво необхідний. Принесе багато користі усім. Фури новою дорогою поїдуть. Вони не руйнуватимуть міські вулиці. На дорозі менше ям буде, – сказав мешканець Дніпра Сергій Пугачов.

На об’єкті зараз вже 200 будівельників та більш ніж 100 одиниць техніки. Самоскиди, бульдозери, екскаватори, дорожні котки, крани. Кількість робітників нарощуватимуть. Максимально на об’єкті працюватимуть до 600 людей.

Як буде виглядати Північна об'їзна у Дніпрі (візуалізація)  фото 3 2Як буде виглядати Північна об'їзна у Дніпрі (візуалізація) фото 3

- Помітно як оновлюється дорожня інфраструктура. Багато зроблено. Я, як водій, який часто їздить, це помічаю. І в місті, і за містом, – відмітив водій з Дніпра Микола.

Крім естакади, зведуть автомобільний та залізничний шляхопроводи. Загальна протяжність Північної об’їзної складатиме понад 6,5 км. Пропускна спроможність – понад 2,6 тис автівок на годину.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах