Щоб уникнути пробок: як краще поїхати на Західну Україну на автомобілі з Дніпра

Як краще виїхати на Захід України автомобілем з Дніпра

Як краще виїхати на Захід України автомобілем з Дніпра - фото: transpoquip.com.br

Події
13 березня 2022 10:25

Тим жителям Дніпра та Дніпропетровської області, які збираються виїхати на Західну Україну на особистому авто, пропонують скористатися найкращим – альтернативним – маршрутом. Це допоможе зменшити величезні затори на інших дорогах і, відповідно, дати вантажівкам з гуманітарною допомогою для українців швидше доїхати до потрібних населених пунктів.

Як повідомили у Міністерстві інфраструктури України, вони пропонують їхати машиною з Дніпра до Тернополя таким маршрутом: трасою Е-50 їхати у напрямку Дніпро — Кринички — П'ятихатки — Олександрія — Кропивницький. Потім перейти через М-13 на трасу Р-06 і рухатися у напрямку Мігія - Побузьке - Голованівськ - Таужне - Гайворон. Після цього трасою Р-71 їхати у напрямку Бершадь — Тростянець — Кірнасівка — Коліївка — Торків — Шпиків — Тиврів — Лука Мелешківська — Вінниця. Далі трасою Е-50 у напрямку Літин – Дяківці – Хмельницький – Волочиськ – Кам'янки – Тернопіль.

Схема альтернативного маршруту з Дніпра до Тернополя.Схема альтернативного маршруту з Дніпра до Тернополя. Фото: facebook.com/MinInfra.UA

Зазначимо, що цей маршрут відрізняється високою якістю дорожнього покриття, невеликою (порівняно з іншими шляхами) кількістю блокпостів, невеликим ризиком виникнення пробок через вантажівки.

Раніше ми писали, як дізнатися про актуальну ситуацію на будь-яких автошляхах України та на дніпровському залізничному вокзалі, якщо збираєтеся залишати Дніпро. Нагадаємо, що зараз Товариство Червоного Хреста України надає мешканцям "гарячих точок" та біженцям все необхідне для виживання (їжу, ліки, теплі речі тощо) допомагає громадянам знайти своїх зниклих родичів. Відомо, куди місцевим можна звертатися для участі у благодійності чи отримання гумдопомоги у Дніпрі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах