Якщо залишаєте Дніпро: як дізнатися актуальну ситуацію на автошляхах та залізничному вокзалі

Як дізнатися актуальну ситуацію на українських автошляхах та залізничному вокзалі Дніпра

Як дізнатися актуальну ситуацію на українських автошляхах та залізничному вокзалі Дніпра - фото: freepik.es

Події
07 березня 2022 15:01

До Дніпра та області знову повернулася зима – дороги вкрило снігом, який не поспішає закінчуватися. З огляду на великий потік біженців доїхати до Західної України стало ще більш проблематично. Vgorode вирішив розповісти місцевим жителям, як дізнатися про актуальну ситуацію на автошляхах України та на дніпровському залізничному вокзалі.

Як повідомив начальник Служби автошляхів у Дніпропетровській області Олександр Коломойцев, станом на ранок 7 березня до його співробітників звернулися 300 людей щодо утрудненого проїзду до західних областей України, передають у Дніпровській міськраді. Великий потік транспорту сьогодні спостерігався на таких трасах:

  • М-16 (Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам'янка);
  • Н-16 ( Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань);
  • Т-0202 (Могильов – Подільський – Ямпіль – Крижопіль – Бершадь – Умань);
  • М-30 (Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам'янка – Луганськ – Ізварине).

На даний момент, як зазначив Олександр Коломойцев, за цими напрямками знижено трафік руху (їздять менше машин). Станом на 12:00 всі автодороги Дніпропетровської області є абсолютно неушкодженими та проїзними. Усі, хто хоче ними скористатися, можуть це зробити. Оскільки в нашому регіоні спостерігається погіршення погоди та очікується похолодання, автодороги активно обробляються.

Як дізнатися про актуальну ситуацію на автошляхах Дніпропетровської області та України?

За словами Олександра Коломойцева, всі мешканці Дніпропетровської області (планують виїхати за її межі) можуть дізнатися про актуальну інформацію щодо ситуації на автошляхах нашого регіону та України у диспетчера за номером 095 009 70 90. Зробити це можна будь-якої доби.

Яка зараз ситуація на залізничному вокзалі у Дніпрі та як дізнатися актуальну обстановку там у майбутньому?

Станом на сьогодні, як розповів мер Дніпра Борис Філатов, заворушень та штовханини на залізничному вокзалі у Дніпрі вже немає. Вчора – 6 березня – на поїздах поїхали 14,5 тисячі людей. На залізничному вокзалі працюють пункти обігріву та дитячі кімнати, де є психологи та харчування. Дізнатися про актуальну ситуацію там, щоб краще спланувати свою поїздку, можна у диспетчера за номером 056 793 52 53 у будь-який час доби.

Нагадаємо, що через "наплив" охочих залишити межу міста, на залізничному вокзалі Дніпра виник колапс – безліч людей цілодобово стояли в чергах на потяг, не могли виїхати, мерзли, не могли відійти поїсти або справити потребу, щоб встигнути застрибнути у потрібний їм вагон. Деякі люди дістали у товкучці травми. Із проблемами процесу евакуації городян із Дніпра на Західну Україну почали боротися. За порядком на вокзалі стали стежити поліцейські. Чоловіків призовного віку, які проводжали своїх близьких, почали пускати лише до Привокзальної площі. Ще на вокзалі розділили транспортні потоки та зробили перебування на вокзалі людей комфортнішим. Раніше ми писали, що комунальники Дніпра працюють – розчищають дороги від снігу. Громадський транспорт курсує за скоригованим під комендантську годину графіком. Початок роботи не раніше 07:00. Закінчення – не пізніше 18:00. Інтервал руху 20-30 хвилин. Метрополітен працює за своїм звичайним графіком.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах