Любив Україну і не ховався за спини: у Дніпрі поховали загиблого військового

Любив Україну та не ховався за спини: у Дніпрі поховали загиблого військового – фото: adm.dp.gov.ua

Любив Україну та не ховався за спини: у Дніпрі поховали загиблого військового – фото: adm.dp.gov.ua

Події
31 березня 2022 12:37

Україна втратила ще одного свого захисника. Його поховали у Дніпрі.

Як повідомили у прес-службі Дніпропетровської ОДА, молодий український захисник – Владислав Подібний – був патріотом України. Ще зі школи він мріяв стати військовим та приводом для гордості своїх батьків. Після школи хлопець вступив до Національної академії сухопутних військ у Львові. Потім Владислав приєднався до Збройних сил України та почав брати участь у бойових діях у зоні АТО. Він дослужився до звання старшого лейтенанта, командира танкового взводу та продовжив захищати нашу країну після того, як на її території розпочалася повномасштабна війна. На жаль, на Чернігівщині в бою з російськими військами хлопець загинув. Рідні та знайомі проводили його в останню путь у Дніпрі.

- Був принциповим і мужнім, ніколи не ховався ні за чиї спини. Дуже любив Батьківщину, – згадали люди на похороні Владислава і додали, що він був ввічливою, талановитою, позитивною, здатною до навчання людиною.

Друзі, родичі, товариші по службі та вчителі загиблого Владислава.Друзі, родичі, товариші по службі та вчителі загиблого Владислава. Фото: adm.dp.gov.ua

Загиблого Владислава посмертно нагородили.Загиблого Владислава посмертно нагородили. Фото: adm.dp.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив Владислава Подібного за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, зміцненні обороноздатності та безпеки України Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Раніше ми писали, що у лікарні Дніпра помер криворізький футболіст Володимир Колесник, котрий воював за Україну. Загинули й багато інших людей із Дніпропетровської області, включаючи двох молодих хлопців із жінкою-медиком, яка виховувала 12 дітей. Нагадаємо, у міськраді Дніпра вирішили виплачувати матеріальну допомогу сім'ям захисників та захисниць, які втратили життя внаслідок боротьби за свободу та територіальну цілісність України. Хто саме, як і в якому розмірі може отримати гроші - можна дізнатися в даному матеріалі Vgorode.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах