У боях за Україну загинули молодий хлопець та мати-героїня із Дніпропетровської області

У боях за Україну загинули молодий хлопець та мати-героїня із Дніпропетровської області

У боях за Україну загинули молодий хлопець та мати-героїня із Дніпропетровської області - фото: dv-gazeta.info, ukrainenews.fakty.ua

Події
17 березня 2022 13:20

Вже три тижні, як в Україні триває війна. Стало відомо, що у боях із російськими окупантами свої життя за свободу нашої країни віддали дніпропетровці – молодий солдат та медик, яка виховувала 12 дітей.

Як повідомили у першому відділі Синельниківського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, у вівторок – 15 березня – у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України загинув їхній земляк Сергій Анатолійович Сініцин, який виховувався у дитячому будинку та брав участь у АТО. Хлопцеві було близько 25 років, повідомляє Дніпро вечірній.

Загиблий дніпропетровець Сергій Сініцін.Загиблий дніпропетровець Сергій Сініцін. Фото: dv-gazeta.info

Також цього місяця – 3 березня – у бою з російськими окупантами (на кордоні Донецької та Запорізької областей) загинула 48-річний військовий медик та мати-героїня із дніпропетровського міста Марганця Ольга Семидьянова, пише Факти.

Загибла Ольга Семидьянова була військовим медиком.Загибла Ольга Семидьянова була військовим медиком. Фото: ukrainenews.fakty.ua

Загибла Ольга Семидьянова була військовим медиком.Загибла Ольга Семидьянова була військовим медиком. Фото: ukrainenews.fakty.ua

Жінка виховувала 6 рідних дітей та 6 прийомних, за що була удостоєна звання "мати-героїня". 2015 року Ольга захопилася військовою справою, до чого її залучив чоловік-добровольець батальйону ДУК "Правий сектор". З того часу вона почала брати участь у бойових діях на території Донецької області як військовий медик. За мужність, героїзм, професіоналізм Ольга здобула чимало нагород.

Загибла Ольга Семидьянова отримала оренду Загибла Ольга Семидьянова отримала оренду

Коли Росія розпочала повномасштабну війну проти України, жінка самовіддано до останнього рятувала життя українських захисників.

- Під час бою наші військові відступали, і комбат дав завдання відправити всіх жінок із передової трохи далі, але мама відмовилася. Мовляв, до останнього залишиться зі своїми побратимами та ротою. На жаль, сили у противника перевищували за кількістю. Мама була одягнена в бронежилет, каску. Вона до останнього рятувала бійців, хоч їх і вбили прокляті окупанти. Вони били із танків, стріляла піхота. Маму вбили зі стрілецької зброї. Вона загинула не відразу, а від втрати крові, отримавши тяжке поранення у живіт. У нас є фотографії з місця загибелі, але через тяжкі бої ми досі не можемо поховати маму. Проте робимо все, щоб якнайшвидше це зробити, хоча у військкоматі нам не йдуть на зустріч, – розповіла донька Ольги.

Рідні зізнаються, що жінка свою смерть передчувала. За кілька годин до трагедії вона відправила через знайомих рюкзак з речами, а також написала дітям, що їх дуже любить і їде в "гарячу точку". Після цього Ольга Семидьянова назавжди зникла через зв'язок.

Раніше ми писали, що у боях за свободу України також віддав своє життя молодий хлопець Владислав Степаненко. Він був родом із дніпропетровського села Григорівка, яке знаходиться у Васильківському районі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах