Без довідки з ТЦК неможливо: якими послугами не зможуть скористатися військовозобов'язані 

Без довідки з ТЦК неможливо: якими послугами не зможуть скористатися військовозобов'язані 

Без довідки з ТЦК неможливо: якими послугами не зможуть скористатися військовозобов'язані  фото: gettyimages.com, Oleksander Bontei

Події
13 сiчня 13:05

В Україні чоловіків призовного віку на роботу та навчання мають приймати тільки якщо у них є військово-облікові документи.

Як розповів керівник практики військового права ЮК "Приходько та партнери" Іван Колганов у коментарі РБК України, навчання в освітніх закладах та офіційне працевлаштування для чоловік призивного віку є недоступним за відсутності військово-облікового документа.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Військово-облікові документи для 3 категорій громадян:

  • Призовники - приписка до призовної дільниці;
  • Військовозобов’язані – військовий квиток, тимчасове посвідчення;
  • Резервісти - військовий квиток.

Усі державні та приватні організації у разі прийняття на роботу під час військового стану повинні перевірити документи щодо військового обліку, а при звільненні необхідно повідомити ТЦК про зміну облікових даних призовників, військовозобов’язаних і резервістів. У разі порушень роботодавець має заплатити штраф. 

Також військовий квиток потрібно пред'явити у разі перетину кордону і у центрі зайнятості для набуття статусу безробітного. 

Під час звернення до медичного закладу чоловіки призовного віку повинні мати при собі документи, серед яких і військово-облікові. 

Звісно, невідкладну допомогу нададуть людині і без військового квитка, але у разі довготривалого лікування чи запланованої операції потрібні військово-облікові документи. Інакше чоловіка відправлять до військкомату.

Раніше, ми писали про те, чи відбудеться примусова жіноча мобілізація в Україні.   

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах