Мер Новомосковська заявив, що місто не перейменують на "Новік"

Мер Новомосковська заявив, що місто не перейменують на "Новік" -

Мер Новомосковська заявив, що місто не перейменують на "Новік" - фото: tsn.ua

Події
27 квiтня 2023 16:07

У Дніпропетровській області триває обговорення перейменування Новомосковська. Жителів міста просять проголосувати за нову назву.

Міський голова Сергій Рєзнік зазначив, що залишилося небагато часу, щоб обрати нову назву міста. Найближчим часом визначать план дій, які потрібно зробити на шляху до перейменування. Він наголосив, що в опитуванні не буде старої назви, а лише ті варіанти, які набрали найбільшу підтримку серед містян, а також назви, які дали місту козаки-засновники.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Мер запевнив, що Новомосковськ не перейменують на "Новік", оскільки це сленгове слово. Він каже, що ніхто не забороняє називати місто так і у подальшому, але це точно не може бути офіційною назвою.

У Телеграм-каналі Сергія Рєзнікова зараз проходить голосування за нову назву для міста. Серед варіантів – Нова Самар, Самарчик, Новоселиця, Самар, Соборне, Січеслав, Новосамарськ, Присамарськ і Святотроїцьк. Найбільше голосів наразі зібрали варіанти Новосамарськ та Січеслав.

Нагадаємо, що у Дніпрі створили петицію з пропозицією перейменувати проспект Гагаріна на проспект Корольова.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах