У Дніпрі пропонують перейменувати проспект Гагаріна

У Дніпрі пропонують перейменувати проспект Гагаріна -

У Дніпрі пропонують перейменувати проспект Гагаріна - фото: Дениса Моторина

Події
24 квiтня 2023 12:51

Житель Дніпра опублікував на сайті міської ради петицію з пропозицією перейменувати проспект Гагаріна на проспект Корольова.

Автор петиції стверджує, що на честь академіка Сергія Корольова у Дніпрі названо вулицю на околиці. При цьому на честь росіянина Юрія Гагаріна названо проспект у центрі міста. Тому він пропонує перейменувати проспект Гагаріна на проспект Корольова.

Станом на 24 квітня, петицію підписали лише 12 людей із 3000 необхідних. Голосування триватиме ще 79 днів. Переглянути або підтримати петицію можна за цим посиланням.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що у Дніпрі триває процес перейменування топонімів, які пов’язані з країною-аресором.  Нещодавно нові назви отримали ще вісім вулиць. При цьому деякі питання розглядають довше. Так, вулицю Маршала Малиновського планували перейменувати на Набережну Нової Армії. Відповідне рішення розглядали на сесії міської ради. Однак мешканці вулиці попросили депутатів не голосувати за цю назву. Планується, що вулиця вздовж лівого берега Дніпра буде називатися Набережна Сонячна.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах