У Дніпрі викрили схему ухилення від мобілізації: що відомо

У Дніпрі викрили схему ухилення від мобілізації: що відомо -

У Дніпрі викрили схему ухилення від мобілізації: що відомо - фото: dp.npu.gov.ua

Події
23 березня 2023 14:51

Жителі Дніпра виготовляли для військовозобов’язаних фальшиві документи, на підставі яких можна було уникнути мобілізації та виїхати за межі України. Коштували їхні "послуги" вісім тисяч доларів.

У ГУНП у Дніпропетровській області розповіли, що затримали трьох жителів Дніпра – двох чоловіків та жінку віком 33, 36 та 41 рік. Серед військовозобов’язаних чоловіків вони підшуковували тих, хто бажав уникнути мобілізації та виїхати за кордон, після чого виготовляли для них підроблені медичні документи. У довідках зазначалися захворювання, з якими військовозобов’язані виявлялися непридатними за станом здоров’я до несення служби.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У неділю, 19 березня, правоохоронці провели обшуки вдома у фігурантів – у Дніпрі, Вінниці та Львівській області. В результаті вилучили бланки медичних довідок, фотографії військовозобов’язаних, а також мобільні телефони, банківські картки, носії пам’яті, гроші у сумі понад 17 тисяч доларів та інші речові докази. Крім цього, вилучили шість автомобілів, які належать підозрюваним.

У Дніпрі затримали трьох містян -У Дніпрі затримали трьох містян - фото: dp.npu.gov.ua

Наразі трьом фігурантам повідомлено про підозру за незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Їм вручили клопотання про застосування запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах