У Дніпрі розповіли, чи готові лікарні до блекауту

У Дніпрі розповіли, чи готові лікарні до блекауту -

У Дніпрі розповіли, чи готові лікарні до блекауту - фото: dniprorada.gov.ua

Події
12 березня 2023 16:35

В одній із лікарень Дніпра зробили запас ліків на три місяці та запас продуктів на один місяць. Також там встановили генератори та старлінк.

Як повідомили у міській раді, робити запаси ліків, їжі та води, а також встановлювати генератор та інше обладнання у лікарні почали ще торік, аби медики мали можливість лікувати пацієнтів під час будь-якої позаштатної ситуації. У кожного працівника є інструкція, що робити у випадку блекауту.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Дніпрі лікарні готують до можливого блекауту -У Дніпрі лікарні готують до можливого блекауту - фото: dniprorada.gov.ua

У цьому медзакладі встановили потужний генератор на 264кВт, який може під час відключення світла автоматично під'єднати лікарню до електроенергії. Найближчим часом працівники введуть його в експлуатацію. Інший генератор на 6кВт за кілька хвилин після відключення світла заживлює приймальне відділення лікарні, ургентну операційну та реанімаційну з усім медичним обладнанням.

Лікарні забезпечені медикаментами -Лікарні забезпечені медикаментами - фото: dniprorada.gov.ua

Ця лікарня працює без вихідних, а у разі блекауту є відповідальні особи, які за інструкцією вмикають генератор, видають ліки та готують їжу пацієнтам. В закладі також є Starlink, що активується автоматично одразу після підключення генератора. На час блекауту ліфтер зупиняє роботу ліфта в закладі. Процес роботи операційних не зупиняється. Загалом на сьогодні встановили 45 генераторів у міських лікарнях на випадок блекауту.

До блекауту також готують амбулаторії. Одну з них обладнали генератором на 7,5 кВт, і  розробили алгоритм дій для кожного співробітника на випадок відключення електроенергії. Автоматична система цілодобового спостереження одразу сповіщає відповідальних осіб (генерального директора або ж заступника) про відключення світла за допомогою смс-повідомлення та телефонного дзвінка. Ця інформація передається відповідальним особам в амбулаторії, які одразу підключають генератор. Таким чином робота амбулаторії не зупиняється ні на хвилину.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах