Стрілянина на "Південмаші": командування військової частини може постати перед судом

Стрілянина на "Південмаші": командування військової частини може постати перед судом -

Стрілянина на "Південмаші": командування військової частини може постати перед судом - фото: suspilne.media

Події
07 лютого 2023 16:06

Керівництво військової частини, де служив Артемій Рябчук, може постати перед судом. Наразі триває досудове розслідування.

Прокурор Дніпровської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Олег Копилов розповів, що наступне судове засідання по цій справі відбудеться 10 лютого. Прокурор планує оголосити обвинувальний акт, передає "Суспільне".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У кінці січня було зареєстроване кримінальне провадження щодо військових посадових осіб військової частини, де служив Артемій Рябчук. Досудове розслідування триває. У липні 2022 року це кримінальне провадження було виділене в окреме кримінальне провадження, в якому є обвинувачена особа. Слідчий ДБР призначив експертизи, які наразі тривають, зокрема статутна. Прокурор пояснив, що процедура досить тривала – вона призначається і проводиться щодо дій окремих військових і посадових осіб.

За словами Олега Копилова, статті, в яких обвинувачується Артемій Рябчук, знайшли під час досудового розслідування свої підтвердження і це все потрібно буде доказувати в суді. Згідно обвинувального акту, Рябчук обвинувачується в умисному вбивстві п'ятьох людей та незакінченому вбивстві ще п'ятьох. Якщо буде доведено його винуватість, суд може прийняте рішення про довічне позбавлення волі.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах