Минув рік після трагедії на "Південмаші": що зараз із Артемієм Рябчуком

Минув рік після трагедії на "Південмаші": що зараз із Артемієм Рябчуком

Минув рік після трагедії на "Південмаші": що зараз із Артемієм Рябчуком - фото: suspilne.media

Події
28 сiчня 2023 11:31

27 січня 2022 року нацгвардієць Артемій Рябчук влаштував стрілянину на "Південмаші" у Дніпрі. Внаслідок події п'ятеро людей загинули, ще стільки ж були – поранені. Минув рік після трагедії. 27 січня 2023 року відбулося чергове засідання у цій справі.

Так, вчора, 27 січня, Красногвардійський райсуд міста Дніпра залишив без змін запобіжний захід колишньому нацгвардійцю. Йому подовжили термін тримання під вартою до 10 лютого. Про це "Суспільному" розповіла адвокатка Артемія Рябчука Таміла Ульянова.

– Це все вже вдруге, коли переноситься, сьогодні перенесли до десятого лютого, попереднє переносилось на два місяці і єдине, що слухає суд, це клопотання прокурора (ред. Олега Копилова) про продовження строків тримання під вартою. Тобто ніякого розгляду крім цього клопотання в нас не розглядається, – сказала адвокатка.

Перед цим Таміла Ульянова подала клопотання, щоб Артемія звільнили зі скляного боксу та дозволили перебувати під час засідання за столом поруч із нею. Однак суд відмовив. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, 27 січня вночі – о 03:40 – у Дніпрі на заводі "Південмаш" військовослужбовець Нацгвардії України Артемій Рябчук під час видачі зброї розстріляв варту з автомата Калашникова та втік. Внаслідок події п'ятеро людей загинули, ще стільки ж були – поранені. Серед загиблих були четверо військовослужбовців та одна цивільна жінка. У той же день Артемія вдалося затримати. 

Під час першого судового засідання Артемій Рябчук визнав свою провину. Він попросив не відправляти його на гауптвахту, а доправити у слідчий ізолятор. Згодом Артемій Рябчук змінив адвокатів та відмовився від попередніх "висловлювань". 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах