Що відомо про молоду родину з Кривого Рогу, яка загинула від ракетного удару

Що відомо про молоду родину з Кривого Рогу, яка загинула від ракетного удару - фото

Що відомо про молоду родину з Кривого Рогу, яка загинула від ракетного удару - фото

Події
18 грудня 2022 15:24

У Кривому Розі внаслідок ракетного удару 16 грудня загинула майже вся родина – Олександр Корнійчук, його дружина Людмила та півторарічний син Тимофій. Семирічний Максим залишився живим, оскільки у момент трагедії був у прабабусі.

Товариш загиблого чоловіка Павло Лапшин розповів, що він познайомився з Олександром завдяки спільному захопленню велосипедами. Вони часто бували в одному магазині і так почали спілкуватися. Згодом чоловіки почали разом кататися на велосипедах, передають "Факти".

Олександр працював на шахті "Гвардійська" на посаді прохідника, мав найвищий п’ятий розряд. Колеги любили та поважали його. На шахті також працювала Людмила, але після народження молодшого сина вона перебувала у декреті. Старший син Максим вчився у другому класі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Рік тому пара придбала трикімнатну квартиру на вулиці Каштановій. Вони жили на другому поверсі триповерхового будинку. Родина мріяла про щасливе майбутнє. Чоловік лише нещодавно закінчив ремонт у помешканні.

Після 24 лютого чоловік вивіз жінку з дітьми до Польщі. Там вони прожили близько чотирьох місяців. Декілька місяців Людмила з синами повернулася, хоча, за словами Павла, Олександр не підтримував цю ідею, бо місто обстрілювали і він переживав за родину. Після приїзду чоловік купив старшому сину омріяний велосипед.

Родина багато разів спускалась у бомбосховище, але чому саме того разу вони це не зробили – Павло не розуміє.

- Напередодні Олександр казав, що піде у відпустку, бо дуже втомився. Чи, може, був після зміни і міцно спав. Так само в ліжечку знаходився і його молодший син, – розповів друг сім’ї.

Квартира Корнійчуків стала епіцентром удару ракети. Олександра відвезли у реанімацію у важкому стані. У чоловіка були поранені ноги і хребет, операцію він не витримав. Тіло Людмили знайшли під завалами через десять годин, а маленького Тимофія лише вночі. Старшого сина Максима вдома не було, його за день до цього відвезли до прабабусі у село.

Голова Громадської спілки Ukrainian Bike Family Денис Дубов розповів, що хоч і загиблий Олександр Корнійчук не був членом їхньої спільноти, проте активно брав участь у розвитку велоруху у рідному місті.

Наразі старший син загиблої пари перебуває у родичів і ще не знає, що в одну мить залишився сиротою. Йому кажуть, що тато, мама та братик у лікарні, проте хлопчик постійно намагається їм додзвонитись, наче відчуває щось недобре. Коли саме прощатимуться з Олександром, Людмилою та Тимофійком, поки невідомо.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах