Стікала кров'ю і непритомніла: з-під завалів будинку у Кривому Розі врятували дівчинку

Стікала кров'ю та непритомніла: з-під завалів будинку у Кривому Розі врятували дівчинку

Стікала кров'ю та непритомніла: з-під завалів будинку у Кривому Розі врятували дівчинку - фото: facebook.com/MNSDNE

Події
17 грудня 2022 12:55

Вчора, 16 грудня, окупанти завдали ракетного удару по Кривому Рогу. Одна з ракет влучила у житловий будинок. Загинуло четверо людей, серед яких 1,5-річний хлопчик. Ще 13 мешканців, серед яких четверо дітей, постраждали. Жителі розповіли, як рятували важкопоранену 7-річну дівчинку, яка зараз знаходиться у лікарні в реанімації.

Житель Кривого Рогу Сергій в момент ракетного удару їхав на роботу та проїжджав повз будинок, в який влучила російська ракета. Після вибуху він кинув своє авто та побіг до завалів. Там йому передали 7-річну дівчинку Аріну. Про це повідомляє "Свої Кривий Ріг".

– Я почув, що плаче дитина. Хлопчина перший поліз на другий поверх. На сходинках сидів скривавлений чоловік. Поки інші люди намагалися його взяти під руки та відвести на безпечну відстань, хлопчина знайшов цю дитину – дівчинку, та передав іншому. Той виніс її на вулицю, а я вже в нього її забрав, – каже Сергій.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Він додав, що на грудях 7-річної Аріни були видні сліди крові, але дитина жалілася лише на біль у руці. Сергій зафіксував дівчинку та швидко побіг до авто. По дорозі він натрапив на бус з водієм та попросив везти їх до лікарні. Всю дорогу чоловік тримав дівчинку клубочком та розмовляв з нею, аби вона не втратила свідомість. Дитина стікала кров’ю та хрипіла. Після приїзду до медзакладу, Аріну одразу направили у реанімацію.

Згодом реаніматолог повідомив, що в Аріни наскрізне уламкове поранення грудної клітини: уламок залетів спереду та вилетів зі спини, зачепивши легені. У лікарні дівчинку ввели в кому. 

– Її ввели в кому, стабілізували, їй потрібна була кров, забрали в хірургію. Я попросив, подивіться обов’язково руку. А лікар відповів, що з рукою все гаразд. Схоже, через те, що була пробита грудна клітина, рука чи відмовляла, чи тяжко було її рухати, – каже Сергій.

Чоловік також зазначив, що разом з Аріною була врятована її менша сестричка та трирічний хлопчик. За словами Сергія всі небайдужі мешканці долучилися до рятувальної операції ще до приїзду медиків та рятувальників.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах