У Дніпрі на історичній будівлі замість радянської зірки встановили тризуб

У Дніпрі на історичній будівлі замість радянської зірки встановили тризуб

У Дніпрі на історичній будівлі замість радянської зірки встановили тризуб - фото: facebook.com/vlad.malko

Події
06 грудня 2022 14:14

У Дніпрі продовжують прибирати радянську символіку на будинках. Сьогодні, 6 грудня, декомунізували історичну забудову на вулиці Робочій.

Фасад та башта одного з багатоквартирних будинків на вулиці Робочій постраждали внаслідок ракетного удару 15 липня. Після його ремонту мешканці наполягали, аби там прибрали радянську зірку. Сьогодні її демонтували. Замість неї встановили символ української боротьби та свободи – тризуб. Про це повідомляє "Суспільне". 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Комунальники зазначили, що символ радянського минулого був зроблений з міцного матеріалу, тому для його демонтажу застосували всі інструменти.

Натомість тризуб виготовили на дніпровському підприємстві. Він зроблений з алюмінію і легкий. Його висота більше одного метру, а вага до 90 кілограм.

Нагадаємо, 15 липня у Дніпрі через ракетний удар по "Південмашу" пошкодилися будівлі культурної спадщини. Зафіксовано пошкодження двох об'єктів, які перебувають на державному обліку, а також значної історичної забудови, що формує історичний ареал. Також у будинках вибиті вікна, двері та є тріщини по фасадах. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах