Через ракетний удар по "Південмашу" в Дніпрі пошкоджено історичні пам'ятки

Через ракетний удар по "Південмашу" в Дніпрі пошкоджено історичні пам'ятки

Через ракетний удар по "Південмашу" в Дніпрі пошкоджено історичні пам'ятки - фото: facebook.com/Надія Лиштва

Події
21 липня 2022 14:52

У Дніпрі через ракетний удар по "Південмашу" пошкодилися будівлі культурної спадщини.

Як повідомила начальниця управління з питань охорони культурної спадщини міськради Дніпра Надія Лиштва, 20 липня було проведено обстеження забудови історичного ареалу "Південний", яка постраждала внаслідок ракетного обстрілу Дніпра 15 липня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– Зафіксовано пошкодження двох об'єктів культурної спадщини, які перебувають на державному обліку, а також значної історичної забудови, що формує історичний ареал, – зазначила Надія Лиштва.

Також у будинках вибиті вікна, двері та є тріщини по фасадах. Проте, за словами Надії Лиштви, це все можна відновити, але четверо загиблих людей, на жаль, не повернеш.

Пошкодження забудови культурної спадщини - фото: facebook.com/Надія ЛиштваПошкодження забудови культурної спадщини - фото: facebook.com/Надія Лиштва

Пошкоджено забудову історичного ареалу "Південний"Пошкоджено забудову історичного ареалу "Південний" - фото: facebook.com/Надія Ліштва

Заступниця Міністра культури та інформаційної політики Катерина Чуєва розповіла, що через російську агресію культурна спадщина в більшості областей України зазнала пошкоджень та руйнувань. Внаслідок обстрілів, будівлі мають такі ушкодження, яких українці не бачили з часів Другої світової війни.

Станом на 1 липня, зафіксовано 407 верифікованих епізодів злочинів рф проти нашої спадщини. Це орієнтовні цифри. Адже складно отримувати інформацію з тимчасово окупованих територій та місць активних бойових дій. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах