У Дніпрі декомунізують історичну будівлю

У Дніпрі на шпилі одного з будинків встановлять тризуб

У Дніпрі на шпилі одного з будинків встановлять тризуб - фото: facebook.com/Надія Лиштва

Події
08 листопада 2022 15:29

У Дніпрі продовжують декомунізувати радянську символіку на фасадах будинків. Так, на історичній забудові зірку замінять на тризуб. 

Як повідомили на сторінці департаменту з питань самоорганізації населення у Facebook, фасад та башта одного з багатоквартирних будинків на вулиці Робочій постраждали внаслідок ракетного удару 15 липня. Найближчим часом його почнуть ремонтувати і оновлять фасад.

Також на будинку планують замінити шпиль у вигляді радянської зірки. Замість неї встановлять символ свободи і боротьби – тризуб.

Декомунізація у ДніпріДекомунізація у Дніпрі - фото: facebook.com/osbbDnipro

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– Радянський союз сам себе вичерпав і саме тому, ми хочемо показати як можна замінити символи тоталітарного режиму на національно єдині за допомогою рідної символіки. Вважаємо, що саме під час війни декомунізація стала ще більш важливою і нагадує нам про символи, які роздроблюють і пригнічують нашу національну єдність, – йдеться у повідомленні департаменту з питань самоорганізації населення. 

Нагадаємо, 15 липня у Дніпрі через ракетний удар по "Південмашу" пошкодилися будівлі культурної спадщини. Зафіксовано пошкодження двох об'єктів, які перебувають на державному обліку, а також значної історичної забудови, що формує історичний ареал. Також у будинках вибиті вікна, двері та є тріщини по фасадах. 

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах