Риженко розповів, як лікарі Мечникова проводили надскладні операції без світла

Риженко розповів, як лікарі Мечникова проводили надскладні операції без світла -

Риженко розповів, як лікарі Мечникова проводили надскладні операції без світла - фото: facebook.com/rsa010963

Події
24 листопада 2022 11:22

У середу, 23-го листопада, через російські ракетні удари Дніпропетровська область залишилася без світла. Під час відключення світла на операційних столах в обласній лікарні Мечникова перебували десятки дуже важких пацієнтів.

Як розповів головлікар Сергій Риженко, анестезіологи та хірурги Мечникова одягли налобні ліхтарики, щоб рятувати пацієнтів. Так, лікарі провели унікальну операцію в умовах повної відсутності світла.

- Це сталося вперше за 35 років хірургічної практики Ярослава Ярославовича. Вкрай напружені нерви, страшна втома, але Руслан, якому тільки 23 роки, вижив. Помолімося, хай буде життя, – написав Сергій Риженко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Головлікар також подякував голові Дніпропетровської ОВА Валентину Резніченку, керівнику облради Миколі Лукашук, а також ДСНС у Дніпропетровській області за допомогу у відновленні освітлення.

Нагадаємо, що цієї ночі не обійшлося без ворожих обстрілів. Російські окупанти п’ять разів ударили з важкої артилерії по Марганецькій громаді у Нікопольському районі. Туди скерували більше 30 снарядів. Внаслідок обстрілів ніхто з людей не постраждав. Представники ДСНС обстежують територію – з’ясовують деталі атаки.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах