На Дніпропетровщині за тиждень троє дітей отруїлися грибами: одна з них померла

На Дніпропетровщині за тиждень троє дітей отруїлися грибами: одна з них померла

На Дніпропетровщині за тиждень троє дітей отруїлися грибами: одна з них померла - фото: freepik.com

Події
28 жовтня 2022 15:46

У Дніпропетровській області за останній місяць зросла кількість випадків отруєнь дикорослими грибами. Їх фіксували як серед дорослих так і дітей.  

Як повідомили в Криворізькому районному відділу Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб, у жовтні в нашій області зареєстрували шість випадків отруєнь дикорослими грибами. Постраждало вісім осіб. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Серед них, троє дітей з Криворізького району, які отруїлися дикорослими грибами на цьому тижні. Всіх постраждалих віком 16, 14 та 8 років було госпіталізовано до лікарні. Восмирічна дитина знаходилась у вкрай важкому стані і її не вдалося врятувати.  

Лікарі наголошують, що збирати та споживати дикорослі гриби вкрай небезпечно. 

Нагадаємо, за наявності таких симптомів як нудота, блювота, діарея, запаморочення, судоми після споживання грибів, терміново звертайтеся до лікарні.  

Нагадаємо, у Дніпропетровській області мама з восьмирічною донькою отруїлися грибами. Дитина померла у лікарні. Попередньо відомо, що гриби зібрали у лісопосадці у Криворізькому районі. Жінка з донькою з’їли консервовані гриби, які приготували вдома. Серед них могли бути бліда поганка.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах