Очевидці розповіли про ракетний удар по Дніпру 10 жовтня

Очевидці розповіли про ракетний удар по Дніпру 10 жовтня -

Очевидці розповіли про ракетний удар по Дніпру 10 жовтня - фото: adm.dp.gov.ua

Події
11 жовтня 2022 11:17

Внаслідок ракетної атаки по Дніпру 10 жовтня загинули четверо людей, ще стільки перебувають у лікарні у важкому стані. Місцеві жителі довго оговтувалися від того, що сталося. Вони розбирали завали і стверджували, що такого не було навіть у роки Другої світової війни.

Дніпрянка Марина разом з чоловіком розбирали речі на балконі. Тепер замість вікон у них плівка. Будинок, у якому вони живуть, сильно постраждав.

- Звук від першого вибуху був глухий, наче він стався десь далеко. Другий – вже дуже сильний. У нас все в осколках. Двері винесло. Я у кафе напроти працювала. Тепер там нічого живого, – розповіла вона.

Вранці 10 жовтня окупанти вдарили по Дніпру -Вранці 10 жовтня окупанти вдарили по Дніпру - фото: adm.dp.gov.ua

Сергій якраз знаходився на кухні. Його вікна виходять на місце трагедії. Квартира, у якій чоловік живе разом із дружиною і дитиною, постраждала. Головне, що з сином все добре.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

- Після першого вибуху підлога затряслася. Пройшло ще секунд десять – і другий вибух. Почув, як у сусідів вікна посипалися. Малий поки не усвідомлює всього жаху війни. Він знає: Росія – ворог. Добре, що сталося все не під час онлайн-занять. Бо кімната, де винесло вікна, сусідня з тою, де дитина займається, – ділиться Сергій.

Росіяни вдарили по житловому кварталу -Росіяни вдарили по житловому кварталу - фото: adm.dp.gov.ua

Одна з ракет впала просто посеред дороги – неподалік від автобусної зупинки. У цей момент неподалік був Владислав, який Їхав до консерваторії лагодити саксофон. Після першого ж вибуху він почав допомагати постраждалим.  

- Я вже переживав обстріли, коли був волонтером, тому не злякався. У такі моменти почуття ненависті загострюєтьсяю Коли прибіг сюди, була пожежа. Крики відчаю. Рани від осколків у людей. Хтось розгубився. Інші допомагали, – каже хлопець.

Внаслідок вибуху постраждали будинки -Внаслідок вибуху постраждали будинки - фото: adm.dp.gov.ua

Як розповіла 82-річна Тамара Андріївна, вона чотири місяці жила під обстрілами у Донецькій області, поки не виїхала у Дніпрі. До вчорашнього дня, за її словами, у місті наче було тихо.

- Почули вибух. Впали на підлогу і чекали. Потім спустилися у підвал. Там було багато людей з маленькими дітками і домашніми тваринами. Я народилася у 40-му році. Мама моя була на фронті. Фашисти так не робили. Після них всі хати вціліли. А тут що? Хіба це люди? Їх людьми не можна назвати! – розповідає вона.

У квартирах вибиті вікна -У квартирах вибиті вікна - фото: adm.dp.gov.ua

Загалом росіяни випустили по Дніпропетровській області більше десяти ракет, частину з яких вдалося збити нашим військовим.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах