У Кривому Розі почервоніла вода у річці Інгулець (фото)

У Кривому Розі почервоніла вода у річці Інгулець -

У Кривому Розі почервоніла вода у річці Інгулець - фото: 1kr.ua

Події
16 вересня 2022 12:49

Сьогодні, 16 вересня, жителі Кривого Рогу помітили, що вода у річці Інгулець, рівень якої піднявся після російських ракетних ударів, стала червоного кольору.

Напередодні очільник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул розповідав, що для засипання шлюзів підприємства надали більше 50 вантажівок з бутом, суглинком і щебенем. Спеціалісти вже засипали шлюзи гідротехнічної споруди, які були пошкоджені внаслідок ракетного атаки, повідомляє "Перший Криворізький".

У Кривому Розі річка стала червоного кольору -У Кривому Розі річка стала червоного кольору - фото: 1kr.ua

Зранку Олександр Вілкул повідомив, що водопостачання міста наразі стабілізовано, а на гідротехнічних спорудах продовжуються роботи з ліквідації наслідків ворожих "прильотів".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вода багряного кольору -Вода багряного кольору - фото: 1kr.ua

Фотографії опублікували очевидці -Фотографії опублікували очевидці - фото: 1kr.ua

Нагадаємо, в результаті ракетного удару по дамбі Карачунського водосховища, рівень води в річці Інгулець піднявся місцями до 190 сантиметрів. Підтопило 112 приватних житлових будинків та присадибних ділянок. Також були пошкоджені кілька водоводів. 

Заступник Керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко додав, що виток об'ємів води сягнув 100 кубометрів. Для пониження рівня води довелося підривати частину гідротехнічних споруд, нижче за течією.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах