На Дніпропетровщині приймають заяви на компенсацію витрат за розміщення переселенців

На Дніпропетровщині приймають заяви на компенсацію витрат за розміщення переселенців -

На Дніпропетровщині приймають заяви на компенсацію витрат за розміщення переселенців - фото: adm.dp.gov.ua

Події
11 серпня 2022 13:52

У Дніпропетровській області ЦНАПи почали приймати заяви по соціальній програмі "Прихисток". Вона для тих, хто розмістив у себе людей, які приїхали із зони бойових дій. Держава компенсує господарям частину витрат на комунальні послуги.

Соціальна програма "Прихисток" діє майже з перших днів повномасштабної війни. Її суть полягає у підтримці тих, хто відкрив свої двері переселенцям. Щоб було простіше отримувати компенсацію, її почали оформлювати у ЦНАПах.

Власник помешкання повинен звернутися до ЦНАПу, надати документи на житло, довідки ВПО людей, яких прихистив. Далі написати заяву і чекати на комісію від місцевої влади. Її представники мають пересвідчитися, що господар дійсно розмістив у себе переселенців. Заяву потрібно писати щомісяця, з 1 до 5 числа. Вказувати кількість днів та прийнятих на проживання людей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Власники житла, які безкоштовно допоможуть українцям із проживанням, можуть отримати від держави майже 450 гривень на місяць за кожну прийняту людину.

Подати заяву на компенсацію можна й до органів місцевого самоврядування. Зокрема, до виконкому свого міста, сільської або селищної ради. Перед цим потрібно зареєструватися на сайті "Прихисток". Внести туди інформацію про наявне житло та готовність прийняти когось із зони активних бойових дій.

Загалом на Дніпропетровщині працює 160 "точок доступу" до адмінпослуг.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах