Де в Дніпрі безкоштовно подивитися українське кіно та фільми про війну

Де у Дніпрі безкоштовно подивитися українське кіно та фільми про війну

Де у Дніпрі безкоштовно подивитися українське кіно та фільми про війну - фото: vchasnoua.com

Події
14 липня 2022 18:04

У Дніпрі в галереї "Арт-світ" проводять щотижневі покази українського кінематографа та фільмів про війну.

Протягом липня можна буде подивитися фільми, що вже стали класикою, та нові стрічки українських режисерів. Повідомляють на сторінці Центру сучасної культури в Дніпрі у Facebook. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Там розповідають, що влаштовуючи ці кінопокази, прагнуть більше говорити про нашу культуру й історію боротьби проти російського колоніалізму. Також актуалізують імена та доробок українських режисерів.

Які фільми в програмі:

  • Сьогодні, 14 липня демонструють фільм "Школа №3" (2016) французьких режисерів Ґеорґа Жено та Лізи Сміт. Це історія 13 підлітків, які пережили війну. Влітку 2014 року їхнє рідне містечко Миколаївка стало свідком бойових дій, а школа перетворилася на руїну. Період, зафіксований у "Школа №3", – межа між війною та миром, дитинством та дорослішанням.
  • 21 липня о 18:00 у програмі стрічка "Камінний хрест" Леоніда Осики (1968). Це класика українського кіно, що об’єднує дві новели Василя Стефаника "Камінний хрест" та "Злодій". Режисер Леонід Осика разом зі сценаристом-поетом Іваном Драчем показує у фільмі погляди галицьких селян та їхнє становище, яке змушувало емігрувати.
  • 28 липня о 18:00 запланований показ фільму "Голос трави" (1992) української режисерки Наталія Мотузко. Це містична драма, в основі якої лежать оповідання письменника-шістдесятника Валерія Шевчука. Це історія посвячення молодої чарівниці, роль якої виконує Ольга Сумська, у таємниці чаклунства. Фільм побудований на українському фольклор.

Кінопокази відбуваються за адресою: Крутогірний узвіз, 21а. Вхід вільний, за попередньою реєстрацією.

Всі деталі та актуальну інформацію про початок реєстрації на кожен фільм можна дізнатися тут

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах