Зруйновано аеропорт, нафтобази і будинки: підсумки 100 днів війни на Дніпропетровщини

Зруйновано аеропорт, нафтобази і будинки: підсумки 100 днів війни на Дніпропетровщини -

Зруйновано аеропорт, нафтобази і будинки: підсумки 100 днів війни на Дніпропетровщини - фото: oblrada.dp.gov.ua

Події
03 червня 2022 13:14

Сьогодні, 2 червня, розпочалася 100 доба героїчного спротиву українців російському воєнному вторгненню. Голова ДОР Микола Лукашук розповів, як ці дні пережила Дніпропетровська область.

За приблизними підрахунками, ворог випустив по Дніпропетровщині трохи більше ніж півтори сотні ракет. Протягом ста днів через обстріли російських окупаційних військ було ушкоджено або знищено промислові підприємства, фермерські господарства, об’єкти залізничної, транспортної інфраструктури, житлові будинки, розповів голова Дніпропетровської облради.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На сьогодні сім громад області офіційно визнані територіями, які постраждали внаслідок збройної агресії РФ – це Широківська та Зеленодольська громади у Криворізькому районі, а також Великомихайлівська, Маломихайлівська, Межівська, Новопавлівська, Покровська громади у Синельниківському районі. Таким чином, жителі цих громад можуть розраховувати на матеріальну допомогу від держави. Наразі з цих територій через постійні обстріли виїхало близько 20 тисяч мешканців.

З 24 лютого окупанти знищили дві нафтобази у Дніпропетровській області. Також вдарили по чотирьом об’єктам залізничної інфраструктури: у березні – в Павлоградському районі, у квітні – в Новомосковському районі, у травні – два удари по залізниці протягом місяця (Павлоградський та Синельниківський райони). Також росіяни зруйнували аеропорт Дніпра.

Що стосується житлових будинків, то в окремих селах Зеленодольської громади повністю зруйновано близько 16 будинків й 4 квартир, частково – 109 будинків, серед яких декілька багатоповерхівок.
В громадах Синельниківського району, які потрапляють під обстріли, пошкоджено майже три десятки приватних будинків і трохи більше 20 об’єктів соціальної інфраструктури.

Щодо переселенців, то наразі в області проживає 250 тисяч переселенців: 40 877 – працездатні чоловіки, 89 344 – працездатні жінки, 62 392 – діти, 57 133 – маломобільні та старше 60 років.
На самостійному утриманні перебуває 162,3 тисячі переселенців. На забезпеченні громад – 87,4 тисяч осіб.

Будьте в курсі останніх новин – підписуйтесь на наші сторінки в Facebook, Viber і Instagram. Також у нас є чат "Дніпро, підвези", де ви можете знайти собі попутників.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах